– Keita ser ut til å forlate Liverpool

Det ser ikke ut til å bli noen ny kontrakt med Naby Keita.

Liverpool og Naby Keita ser ut til å gå hver til sitt etter denne sesongen. Det rapporterer den tyske Sky-journalisten Florian Plettenberg, som vanligvis er en god kilde når det kommer til spillere med en fortid i tysk fotball. Keita representeres av Björn Bezemer, som holder til i München.

Det er ikke samtaler om en ny avtale, og han kommer sannsynligvis til å forlate klubben gratis når kontrakten hans går ut 30. juni. 

Ifølge Plettenberg er det en rekke klubber som viser interesse for ham, men han er ikke aktuell for å gå til Galatasaray, som han ble linket til i helgen. Det tyrkiske overgangsvinduet er åpent til onsdag i denne uken – men det kommer ikke til å skje.

Det skal ikke utelukkes at han returnerer til Bundesliga.

52,75 millioner pund

Liverpool gjorde alt de kunne for å kjøpe Keita sommeren 2017, men RB Leipzig nektet å slippe det som var en av de aller beste midtbanespillerne i Bundesliga. De røde ble etterhvert enig om en overgangssum på 52,75 millioner pund, som gjorde at Keita ble Liverpool-spiller sommeren etter.

Til den summen er han fortsatt klubbens fjerde dyreste signering i historien, og de røde ser nå ut til å miste ham uten å få igjen et eneste pund.

Han fyller 28 år senere denne uken, og har spilt 127 kamper for de røde. På fem sesonger har han kun spilt i 82 av 172 mulige ligakamper så langt.

Det har ikke blitt bekreftet, men det er meldt at han igjen er observert ved en privatklinikk på Merseyside i dag. Om det er bare en rutinesjekk eller om han har en ny skade vet vi ikke om, men han ble byttet ut like etter timen var spilt på Molineux på lørdag.