– Klopp er en av de aller, aller beste som har vært i Premier League

Eddie Howe sparer ikke på rosen før møtet med Jürgen Klopp lørdag kveld.

Newcastle United har tapt én Premier League-kamp denne sesongen. Det skjedde på Anfield, helt tilbake i slutten av august, og vinnermålet til Fabio Carvalho kom åtte minutter på overtid.

Siden den gang har Eddie Howe sitt lag gått ubeseiret. De er nummer fire i Premier League, med 41 poeng etter 10 seire, 11 uavgjorte og det ene tapet.

Howe oppnådde store ting med Bournemouth på små ressurser. Nå har han all verdens ressurser, men det er neppe så mange som hadde trodd at de skulle få å plass et lag som kunne kjempe om Champions League-plasser så snart som de har gjort.

– Vi er ikke her for å gjøre noe annet enn å prøve å vinne kampene vi spiller i, og vi vil ikke være laget som alle ser på og tenker «de er gode tapere». Det er ikke det vi vil være. Det er det jeg prøver å si til spillerne hver dag. Jeg vil bygge en vinnermentalitet og kultur, sier Howe på pressekonferansen før møtet med Liverpool.


Han ble naturlig nok minnet på overtidstapet på Anfield.

– Jeg trenger ingen påminnelse om hvor vondt er det å tape. Jeg gjorde det stort sett i karrieren min som spiller, og hatet følelsen, så jeg gjorde alt det jeg kunne for å ikke ha den følelsen inn i neste kamp. Som manager er det kanskje 10 ganger verre. Kanskje 100 ganger verre.

– Jeg hatet følelsen som spiller, og hater den som manager, så du forbereder deg hver dag, og vil holde deg unna den følelsen så lenge som mulig, sier han.

– Av de aller, aller beste

Liverpool har hatt en vanskeligere sesong. De røde har 32 poeng etter 21 ligakamper, og er nummer ni på tabellen. Opp til Newcastle er det ni poeng, og de røde har én kamp mindre spilt.

Etter kun én ligaseier i 2023, har Jürgen Klopp fått mer kritikk enn han vanligvis får. Det ble Howe spurt om.

– Slik er livet som manager. Folk har veldig korttidsminne. Det han har gjort er utrolig. Måten laget hans har prestert på jevnt over er uten sidestykke, så for meg er han en av de aller aller beste som har vært i Premier League.

At Klopp har vært i dårlig humør etter svake resultater er noe reporterne har fått med seg.

– Alle lag går gjennom vanskelige øyeblikk, og det er realiteten som manager. Dersom du er en god taper, så er du sannsynligvis i feil jobb, sier Howe.

I lørdagens kamp må Newcastle klare seg uten suspenderte Bruno Guimarães, og skadde spilelre som Javier Manquillo, Joe Willock, Emil Krafth og Matt Target. Callum Wilson skal være 50/50, mens Jamaal Lascelles, Miguel Almiron og Allan Saint-Maximin er tilgjengelige igjen.

Newcastle - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.