Vi fulgte dagens pressekonferanse:– Jeg forstår ikke hvordan det er mulig

I denne saken kan du lese hva Klopp hadde å si på fredagens pressekonferanse før oppgjøret mot Wolves lørdag.

Under kan du lese alt Klopp hadde å si på fredagens pressekonferanse. 

Velkommen

Hei, og velkommen skal du være til vår dekning av Klopps pressekonferanse fredag ettermiddag. Vi er som alltid spente på hva tyskeren har å si, og håper på mest mulig positive nyheter. 

Seansen begynner klokken 13.00. 

Tre kamper uten seier i Premier League

– Vi ønsker å vinne fotballkamper, og det var mulig i kampen mot Brighton i helgen. Slik var det ikke forrige gang vi møttes. Vi burde ikke ha tapt kampen i helgen, men gjorde det. Skuffelsen var selvfølgelig stor etter kampen. 

– Vi tok steg i den riktige retningen, men så slapp vi inn målet og det var ikke bra. Nå må vi vise i morgen at vi har blitt bedre igjen. 

Mo Salahs formkurve

– Slik er det med angriperne - av og til går det bra og av og til må man gjennom noen tørkeperioder. Alle angripere drar fordel av faste spillemønstre, og det har vi ikke hatt. 

– Når man ikke scorer på en stund har man ikke all selvtillit i verden, men ønsket om å gjøre det bedre bare vokser og vokser. Mo har slått mange rekorder, og forhåpentligvis tar han nye i helgen. 

Chelseas kjøpefest

– Jeg vil ikke si noe om det uten advokaten min her - jeg bare tuller altså. Jeg skjønner ikke denne delen av fotballen, hva man kan og ikke kan gjøre. Alle spillerne de har kjøpt er gode spillere, gratulerer til dem som kan gjøre det. 

– Jeg forstår ikke hvordan det er mulig, men det er ikke min oppgave å forklare hvordan det fungerer. 

– Graham vet at han må få det til å fungere, og jeg vet ikke om Todd Boehly er så interessert i den delen. På et tidspunkt kommer de til å spille bra sammen, det spørs bare hvor raskt det kommer til å skje. 

Utfordringene med å møte samme lag tre ganger på noen uker

– Det er ikke den største utfordringen. De kommer nok til å gjøre noen endringer i laget til cupkampene, men det er vanskelig å vite. Nunes og Neves kommer nok til å spille sammen. Det skjer ganske ofte i England at man møter lag rett etter hverandre. 

– Begge lag kjenner hverandre godt etter disse ukene. De gjør det bra og har arbeidet lenger med manageren sin nå, det kommer vi til å merke. De konkurrerer godt, men la oss prøve å slå dem igjen.

Om tett kampprogram

– Jeg bekymrer meg ikke for kampprogrammet. Vi må bruke tiden vi har på å forbedre de tingene vi mener er essensielle for måten vi spiller fotball på. Vi har tatt steg i riktig retning, men når resultatene ikke kommer overskygger det alt. 

– Det er bare halvparten av sesongen som er spilt, og i den siste delen av sesongen kan vi gjøre hva enn vi ønsker i positiv retning. Vi bestemmer hvor positivt utfallet blir mot Wolves - det er starten på andre del av sesongen. 

Er spillernes skuffelse større enn Klopps etter nederlag?

– Robbo har følelsene utpå kroppen, men en dag etter kampen hadde han hatt et annet syn på kampen. Det er ikke et større problem for spillerne enn for meg. Spillerne henger ikke med hodet hele uken på trening etter en kamp - det er viktig. Vi elsker dette spillet, og spesielt guttene. 

– Det er viktig å ha en lidenskap for å vinne kamper. Det handler alltid om den neste kampen. Vi har ikke vunnet nok kamper denne sesongen, og vi vil ikke ha følelsen av å tape kamper. Den følelsen må vi bruke til vår fordel. 

Hvordan skal Liverpool finne formen igjen?

– Man må bare takle det. Vi kan alle se at spillerne ikke er på samme nivå som tidligere - et av de beste eksemplene noensinne er Marcus Rashford. Bare se på forrige sesong kontra denne. 

– Man må arbeide og kjempe seg gjennom dårlige perioder, det er ikke lov med selvmedlidenhet. Vi er mennesker og vet at det av og til går mot oss, men de eneste som kan endre dette er oss. Vi må begrense tiden vi sliter, og komme oss tilbake på sporet. 

– Lagprestasjoner er en sum av individuelle prestasjoner, men de individuelle prestasjonene påvirker også lagprestasjonene. Når man ser at dårlige perioder har gått over lenger tid må man se på hvilke alternativer man har. Det er normalt for spillere å ha dårlige perioder, det skjer flere ganger i løpet av en karriere. Spillerne jeg kjenner, kommer til å komme gjennom det og vise hvor gode de er nok en gang.  

Endre oppskriften

– Vi endrer mye, det gjorde vi i våre gode perioder også. Andre lag analyserer og tilpasser seg, slik er det alltid. Flesteparten av gangene vi har endret noe har det vært en umiddelbar suksess. Vi hadde en plan før Brighton-kampen for noen uker siden, men det funket åpenbart ikke. 

– Vi har ikke forsvart oss så bra som vi kunne, så derfor har vi spilt 4-4-2 ganske ofte. Det er en del av jobben. Dersom man endrer noe og det ikke fungerer ser det dumt ut. Det er ikke alltid man klarer å gjøre positive endringer. Erfaring er viktig i slike situasjoner. 

Skadesituasjonen

– Det ser bedre ut. Jota hadde en hel økt med laget denne uken, men måtte ha en rehabilitering dagen etterpå som en del av planen. Jeg tror han er tilbake i full trening neste uke. 

– Bobby er nærmere, det ser bra ut. Luis er ute på banen og løper, og er noen uker unna. Ibou er utelukket, Virgil kommer nærmere men er ikke klar enda. Jeg tror han også er tilbake neste uke. 

Nytt stopperpar

– Ibou er en stor skade. Han sa det gikk fint i løpet av kampen, men da han fikk behandling fant vi ut at det var verre. Man ønsker ikke å gjøre endringer på grunn av skader. Joe og Joel har spilt sammen tidligere og det er ikke et stort problem, men det er ikke perfekt. 

Fabinhos problemer

– Vi har ikke hatt noen uenigheter på treningsfeltet. Han vet at han ikke er i sin beste periode, og må arbeide med det på treningsfeltet. 

– Det hjelper veldig at vi har Stefan, fordi han gjør det veldig bra. Man trenger en som vinner dueller, som forsvarer og som kan spille fotball også. Fabinho var den beste i den posisjonen i lang tid, men for øyeblikket er det ikke slik. Han er ikke den gladeste personen på planeten for øyeblikket, men forstår avgjørelsen. 

Forventet kampbilde

– Det blir forskjellige lagoppstillinger fra de tidligere oppgjørene for begge lag. De har fått arbeidet lenger med manageren sin nå, og det får vi nok se i denne kampen. De bruker banen godt, og har mye fart i laget.