Klopp: Vi må handle i sommer, uansett om det blir topp fire eller ikke

Jürgen Klopp trenger et overgangsbudsjett som ikke avhenger av Champions League-deltakelse.

Med 16 kamper igjen av sesongen er Liverpool nummer åtte på tabellen, men de har heldigvis ikke sakket helt akterut i kampen om topp fire. Seierne over Everton og Newcastle tente håpet om at det kan bli Champions League-fotball på Anfield også neste sesong. 

Men med en form som fremdeles må kunne beskrives som vaklende, er topp fire langt fra noen garanti. Og Jürgen Klopp er tydelig på at det er viktig å være med i Champions League med tanke på hvor mye midler som blir gjort tilgjengelig på overgangsmarkedet. 

– Det hjelper ikke akkurat å glippe topp fire, sier han. 

I år mener han imidlertid at det må handles uansett. 

– Dette er en sommer der vi må handle. Definitivt. Så beklager jeg at jeg ikke kan garantere Champions League akkurat nå, men vi skal kjempe for det, og det er ikke over, så vi trenger ikke snakke om det som om det er umulig, sier han på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse, som nå er åpen. 

– Det er vanskelig, og trolig vil det ikke avgjøres før sent i sesongen. Men vi må begynne å jobbe med overganger før vi vet hvor vi ender på tabellen og i Europa. Det er helt åpenbart, sier han. 

Ikke endret seg etter Edwards

Denne sesongen har flere journalister antydet at Klopp har fått mer makt når det gjelder spillerkjøp, etter at sportsdirektør Michael Edwards forlot klubben og hans arvtaker Julian Ward har levert sin oppsigelse. 

På spørsmål om dette svarer imidlertid Klopp at klubben driver som de alltid har gjort, og at han kun kommer med sine innspill. 

– Jeg har ingenting jeg skulle ha sagt når det kommer til penger, ikke et eneste øre. Slik har det alltid vært, sier han.

– Jobben min er å gjøre det hundre prosent klart hva vi trenger sett fra et sportslig ståsted. Så er det andre folk som har ansvar for å gi oss ressursene som trengs, sier Klopp før han med glimt i øyet legger til at han foreløpig ikke har blitt bedt om å hjelpe John W. Henry og FSG med å finne nye investorer.

Som alltid handler det om å finne den rette spilleren. 

– Og heldigvis er det en del rette spillere der ute i fotballverden. Vi har ikke råd til alle, og alle vil ikke komme, men det er mange gode spillere der ute.

Nå vil han ha fokus på laget

Liverpool har med de gode resultatene fra foregående sesonger bygd et solid økonomisk fundament, men en del av pengene som har kommet inn har blitt brukt på fasiliteter. 

– Vi har i tre Champions League-finaler og vært med i fem sesonger, så det har gitt enorme inntekter. Vi har bygd en ny tribune, et nytt treningsanlegg og klubben er i veldig god forfatning. Samtidig er det noen klubber rundt oss som har satt klampen i bånn, og det kan vi ikke ignorere.

Klopp har omtrent på hver eneste pressekonferanse denne sesongen fått spørsmål om overganger. Nå ber han om ro, og om fokus på laget som er der. De som har oppnådd så mye sammen. 

– De er grunnlaget for alt vi gjør, og alt vi har gjort. Nå ber folk om at den og den må gå, men vennligst ro dere ned og se på hva de har gjort. Så får vi heller ta en avgjørelse etter sesongen.