Klopps landsmann kan bli ny sportsdirektør

Liverpool kan se til Tyskland når Julian Ward skal erstattes til sommeren.

Liverpool vil for andre sommer på rad miste sin sportsdirektør. I fjor takket mirakelmannen Michael Edwards for seg, mens arvtakeren Julian Ward vil gjøre det samme etter inneværende sesong. 

Mens Ward rykket opp i gradene internt, kan det denne gangen virke som klubben ønsker å gjøre en ansettelse utenfra, og David Ornstein i The Athletic skriver nå at den neste sportsdirektøren kan bli å finne i Tyskland. Liverpool skal nemlig ha latt seg imponere over jobben Markus Krösche har gjort i tilsvarende rolle i Eintracht Frankfurt. 

42-åringen kom til Frankfurt fra RB Leipzig i 2021 og har gjort en imponerende jobb. På banen har klubben fått en opptur i form av triumfen i Europa League i år, og påfølgende avansement til åttendedelsfinalen i Champions League i år. Ornstein skriver at jakten på Wards erstatter akkurat har blitt satt i gang, men at Klopps landsmann Krösche, som har kontrakt frem til 2025, kan bli aktuell. 

Mitchell kommer trolig ikke

Monacos sportsdirektør Paul Mitchell er et annet navn vi har sett bli lansert tidligere i forbindelse med stillingen, og nylig ble det meldt at han hadde takket nei til en kontraktsforlengelse med klubben. Likevel virker det som at han kommer til å bli værende frem til avtalen utløper sommeren 2024. 

Det er ventet å åpne seg mange liknende stillinger i en rekke storklubber i Europa den kommende tiden, og Mitchell vil vente til litt flere muligheter kommer før han forlater Ligue 1-klubben.

For øvrig valgte også Liverpools research-direktør Ian Graham å gi seg når denne sesongen er over. Han blir erstattet av William Spearman, som rykker opp internt i Liverpool FC.