Konate er tilbake i trening

Gode nyheter for Jürgen Klopp under dagens Liverpool-trening.

Ibrahima Konate var tilbake på treningsfeltet i Kirkby i dag, etter å ha blitt kvitt sine hamstringproblemer. Det melder Liverpool Echo.

Konate har vært ute av spill siden tapet for Brighton i FA-cupens fjerde runde den 29. januar, hvor han fikk en hamstringskade. Franskmannen måtte stå over Premier league-tapet for Wolverhampton, og de to seierene over Everton og Newcastle, og han var også blant spillerne som manglet da Liverpool tapte 5-2 for Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League tirsdag kveld. 

I dag, to dager etter tapet for Madrid-klubben, var imidlertid midtstopperen tilbake i trening ved AXA Training Centre i Kirkby, da Jürgen Klopps mannskap startet forberedelsene til lørdagens bortekamp mot Crystal Palace på Selhurst Park.

En retur for 23-åringen vil være spesielt kjærkommen for manager Klopp etter at Joe Gomez haltet av banen med en skade mot Real Madrid. Også det skal dreie seg om en hamstringskade. 

Konate har slitt med skader hele sesongen, og har vært ute av spill i tre separate perioder. Noe som har ført til at franskmannen bare har startet ni kamper i 2022/23-sesongen. Det står i sterk kontrast til hans debutsesong i helrødt, hvor det bare var to ganger han ikke var i kamptroppen.

Ibrahima Konates skader denne sesongen

29. januar

Pådro seg en hamstringskade i bortekampen mot Brighton 29. januar. 

15. oktober

Fikk et lite muskelproblem og var ikke aktuell til kampen mot Manchester City. Var tilbake i trening igjen mandag 24. oktober, etter å ha stått over tre kamper på grunn av muskelskaden.

31. juli

Hinket av banen etter 57 minutter av treningskampen mot Strasbourg den 31. juli, etter at han fikk en smell i kneet som resulterte i en muskelskade. Den 28. september rapporterte James Pearce i The Athletic at Konate hadde fullført sitt rehabiliteringsprogram, og hadde fått grønt lys til å slutte seg til Jürgen Klopps tropp igjen. Dagen etter var han tilbake på trening.