Kritiseres for kort flytur

At Liverpool satte seg på flyet etter seieren mot Newcastle har ført til kritikk.

Lørdag kveld vant Liverpool den viktige bortekampen mot Newcastle United 2-0. Bare timer etter at kampen var slutt, satte de seg på det chartrede flyet for å komme seg tilbake til Merseyside.

De røde har en viktig åttendedelsfinale i Champions League førstkommende tirsdag.

At de røde valgte fly foran tog eller buss har gjort at de får kritikk, rapporterer The Mirror. Flyturen var på kun 33 minutter. 

Liverpools fly tok av fra flyplassen i Newcastle kl. 21.37 lokal tid, og landet på John Lennon Airport kl. 22.10. Oppgjøret på St. James’ Park var ferdig ca kl. 19.20 engelsk tid. En kjøretur hjem ville tatt tre timer – en tur på 28 mil. En togtur ville vært enda mer komplisert med bytter. 

Mener det er hykleri

Den som kritiserer Liverpool hardest er artikkelforfatteren selv, The Mirrors Felix Keith, som twitret om problemstillingen tidligere på søndag. Han linker til sin egen twittertråd i artikkelen, som har skapt en del engasjement på sosiale medier.

Liverpool toppet BBCs «bærekraftsliga» i fjor, og ble den første Premier League-klubben som fikk British Standards Institutes sertifikat for bærekraft i 2021. LFC fikk også prisen som den «grønneste klubben» i Premier League av Sport Positive i 2022. Keith mener det derfor er hyklersk å bruke fly for en slik distanse.

De røde er langt i fra de første eller eneste som har blitt kritisert for korte flyturer denne sesongen. Tidligere i år måtte Steve Cooper i Nottingham Forest svare for seg etter at Forest satte seg på flyet for en 20 minutter lang tur til Blackpool i ligacupen.

– Det er kanskje ikke bare et spørsmål for Nottingham Forest, men et spørsmål for hele Premier League. Det er ikke vi som er avvikerne her, og på grunn av hvor i landet vi hører til, er vi trolig de som flyr minst, svarte Cooper den gang.

Tidligere har Manchester United fått kritikk for å fly til Leicester – en flytur som tar ti minutter.

The Mirror skriver at Liverpool oppgir den korte tiden mellom kampene før tirsdagens oppgjør mot Real Madrid som grunnen til at det ble fly denne gang, og Jürgen Klopp ønsket at spillerne skulle ha best mulig restitusjon før åttendedelsfinalen.