Mounts Chelsea-fremtid blir stadig mer usikker

Mason Mount linkes igjen til Liverpool.

Liverpool er på jakt etter en midtbanespiller eller to til sommeren, og det er ikke bare Jude Bellingham som er i kikkerten til de røde. Det kommer stadig opplysninger om at Liverpool følger situasjonen til Chelsea-spiller Mason Mount nøye, og mandag er det den troverdige The Athletic-journalisten David Ornstein som har kommet med en oppdatering. 

Han skriver at Mounts fremtid i Chelsea blir mer og mer usikker etter hvert som vi nærmer oss sommeren. Når vi skriver 1. juli vil han bare ha ett år igjen av kontrakten med London-klubben. 

«Forhandlingene om en ny kontrakt mellom Chelsea og Mount har ikke ført til enighet, og en rekke tilbud gjennom sommeren og høsten har blitt avslått av 24-åringen», skriver Ornstein.

Følger med

Ornstein trekker spesielt frem Liverpool blant klubbene som følger med på situasjonen, og han legger også til at det ikke ser ut til å bli satt i gang nye samtaler mellom klubb og spiller før til sommeren. 

Mount har ikke hatt sin beste sesong, men mot Aston Villa i høst viste han noen av sine kvaliteter: 

Når den tid kommer kan klubben, som i fjor ble kjøpt opp av en gruppe ledet av Todd Boehly, finne ut at det lureste er å cashe inn på Mount, som har vært i Chelsea-systemet siden han var seks år gammel. Klubben har nemlig som strategi at de ikke ønsker at spillere skal ende opp med å ha under to år igjen på kontraktene sine. Nylig signerte Reece James på en avtale som strekker seg til 2028, og nye spillere som Mykhailo Mudryk og Enzo Fernandez er på avtaler som varer i over åtte år.

I stedet for å forhandle videre med Mount gjennom våren vil Chelsea fokusere på å levere varene i ligaen og Champions League. Graham Potters menn er i skrekkelig form og ligger på tidendeplass etter helgens pinlige tap hjemme mot tabelljumbo Southampton. I Champions League ligger de under 1-0 etter det første oppgjøret i åttendedelsfinalen mot Dortmund i Champions League.

Mount har scoret 33 mål for Chelsea og har snart spilt 200 kamper for klubben. Han har også spilt 36 kamper for England.