Rafa kan ikke velge mellom rød eller blå

Spanjolen har gode venner i begge leire, og tror ikke at ryktet hans har tatt skade av å trene begge sider.

I kveld er det duket for det 242. derbyet på Merseyside, og en som kjenner begge sider godt er Rafael Benítez, som har trent både de røde og de blå.

«Jeg kan ikke si jeg at jeg i dag er mer Liverpool eller Everton. Logisk, over seks år var det mange topper i Liverpool, men jeg har fortsatt gode venner blant Everton-fansen», forteller Rafael Benítez i forordet til boka «Crossing the Park: The Men Who Dared to Play for Both Liverpool and Everton».

Boka kommer ut 24. april, ført i pennen av fotballhistoriker og skribent Peter Jones. Benítez sine ord er gjengitt av Liverpool Echo.

«Da jeg først ankom Anfield ble jeg overrasket av folka, de var veldig vennlige, de prøvde å hjelpe meg med å tilpasse det nye stedet fra dag en. Så i Everton, det var mange vennlige folk, men forskjellen var at noen så på deg annerledes, de kunne ikke glemme forhistorien med Liverpool.»

MED CHAMPIONS LEAGUE-POKALEN: Istanbul 25. mai 2005 er en ekte Liverpool-klassiker.

MED CHAMPIONS LEAGUE-POKALEN: Istanbul 25. mai 2005 er en ekte Liverpool-klassiker.

«Jeg føler meg hjemme på Merseyside, familien min er virkelig hjemme her og det er viktig. Liverpool-fansen er fortsatt gode og nære i dag, mange av Everton-fansen vet hva som faktisk skjedde og er, la oss kalle dem det, vennlige.»

Champions League-seieren henger høyt

«Mitt beste øyeblikk med Liverpool var Champions League i 2005, sammen med mange andre gode minner; det verste øyeblikket var den følelsen mot slutten at noe endret seg for det verre og jeg måtte dra. Med Everton det beste øyeblikket var 2-1 i desember mot Arsenal.»

62-åringen ledet de røde fra 2004-2010, mens oppholdet i Everton ble med 2021-2022.

«Jeg vil helst ikke snakke om de dårlige stundene. Jeg tror ikke at det å trene Everton tilsmusset mitt rykte på Anfield; Liverpool-fansen forsto at min familie og mitt hjem er her og jeg hadde ikke vært trener på en stund, så mange aksepterte dette.»

Byderbyet ser du i kveld på V Sport PL/Viaplay, fra 21:00.