– Skuffet og sint over de første 15 minuttene

Jürgen Klopp sier endringer må skje inn mot Merseyside-derbyet.

De som trodde bunnen allerede var nådd for Liverpool FC i vinter må tro om igjen. Lørdag ettermiddag ble det 3-0-tap borte mot Wolves - det tredje strake tapet på bortebane i Premier League, og i alle tilfeller har de røde sluppet inn tre mål.

Målforskjellen etter nyttår sier nå 1-9, og på veien har det kun blitt et eneste fattig poeng. Liverpool henger ikke sammen i noen lagdeler, og virker å være tomme for det meste. 

Etter VM i Qatar har laget røket ut av ligacupen og FA-cupen, mens avstanden opp til topp fire kan være på hele 13 poeng når vi skriver søndag morgen. Manager Jürgen Klopp klarer ikke skjule at dette er en tung periode. Det kommer tydelig frem i intervjuet hans etter den sørgelige prestasjonen mot Wolves, som er det eneste laget de røde har slått så langt i 2023. 

Kan ikke forklare det

I et intervju med Premier League Productions etter kampslutt sier tyskeren følgende: 

– Jeg er så skuffet og sint over de første 15 minuttene at jeg ikke kan finne ord for det, sier han. 

På spørsmål om hvordan han vil oppsummere kampen, svarer han følgende: 

– En fryktelig start. Vi slipper inn to mål der vi skulle forsvart oss bedre. Det var vår egen skyld, for vi gjorde feil. Hele laget var passive i den perioden, og jeg kan ikke forklare det. Det er ingen unnskyldninger. Slik kan ikke skje, men det skjedde. 

– Når vi ligger under 2-0 så åpner kampen seg litt opp. Etter hvert får vi kontroll og i 45 minutter spilte vi en god bortekamp, men uten å score. Med én scoring kunne ting endret seg, men det skjedde ikke, sier manageren.

Han legger til at endringer nå må skje inn mot kampen mot Everton på Anfield neste serierunde. Vi kommer tilbake med flere reaksjoner fra Klopp etter at pressekonferansen er unnagjort.