Spår opprydning i spillerstallen i sommer

Liverpools tropp kan se ganske annerledes ut om et halvt år.

Det kan bli store forandringer i Liverpools spillerstall i løpet av det neste halve året. I januarvinduet ble Cody Gakpo eneste signering mens unge Jake Cain var den eneste som forlot klubben på permanent basis, men når sommeren kommer vil det sannsynligvis bli flere både kjøp, salg, farvel og velkomster. 

Sommeren 2023 kan bli den hvor vi ser størst endringer i Jürgen Klopp sin spillerstall på flere sesonger, når det pågående generasjonsskiftet kommer til å fortsette. 

Her tar vi en titt på noen av de spillerne som kan komme til å forsvinne fra klubben før neste sesong begynner. 

De som er på utgående kontrakt

For hver dag som går blir det mer og mer sannsynlig at spillere som er på utgående kontrakt denne sesongen kommer til å forsvinne. James Milner ble i fjor et unntak fra den regelen, men kan blant annet tenke på Gini Wijnaldum, Emre Can og Divock Origi når vi hører ordet utgående kontrakt. 

Milner er i år igjen blant spillerne som for øyeblikket er klubbløs fra og med 1. juli. Det samme er Naby Keita, Roberto Firmino, Alex Oxlade-Chamberlain og tredjekeeper Adrian. 

Neil Jones i Goal har gått gjennom spillerne i en oversikt og vurdert hvor sannsynlig det er at de kommer til å forlate klubben. Han skriver at det bare er én av dem som det nærmest er helt sikkert kommer til å forsvinne, og det er Oxlade-Chamberlain. Jones slår fast at 29-åringen ikke kommer til å få noe tilbud om forlengelse, og at andre klubber i Premier League vil stå klare i sommer. 

Adrian er den andre som det virker veldig sannsynlig kommer til å dra som Bosman-spiller. 

Det virker også sannsynlig at Keita kommer til å dra, med interesse blant annet i Bundesliga, mens det blir en sen avgjørelse igjen når det gjelder Milner. Det kom nylig hint fra Klopp om at han ønsker å ha med veteranen videre. 

Spillere som har forlatt Liverpool gratis under Klopp

2016 - José Enrique, Kolo Touré, Jordan Rossiter, Joao Teixeira, Jerome Sinclair

2017 - Alex Manninger

2018 - Emre Can

2019 - Daniel Sturridge, Alberto Moreno, Adam Bogdan, Connor Randall

2020 - Pedro Chirivella, Nathaniel Clyne, Adam Lallana

2021 - Yasser Larouci, Gini Wijnaldum

2022 - Elijah Dixon-Bonner, Divock Origi, Ben Woodburn, Sheyi Ojo, Luis Longstaff, Loris Karius
Kilde: lfchistory.net

Roberto Firmino er den av de fem på utgående kontrakt der det er størst håp om forlengelse. Hans agent gikk nylig ut og sa at samtalene med Liverpool er positive, og brasilianeren selv og Klopp har sagt at de håper å fortsette samarbeidet. Spørsmålet er om 31-åringen er forberedt på å ha en litt mindre viktig rolle i laget enn tidligere, når konkurransen i angrepsrekken er som den er etter kjøpene av Diogo Jota, Luis Diaz, Darwin Nunez og Cody Gakpo. 

Kan bli solgt

Noen spillere er også veldig aktuelle for salg i sommer. Nat Phillips er kanskje den aller mest åpenbare. I to vinduer skal han ha vært klar til å dra, bare for å bli holdt igjen som følge av skadesituasjonen på stopperplass. 25-åringen håper nok sommeren 2023 endelig er tidspunktet der han kan begynne å se frem til å spille fast førstelagsfotball. 

Caoimhin Kelleher er en annen spiller som er i en liknende situasjon. Reservekeeperen har vist gjentatte ganger at han er for god til å sitte på benken, men med verdens beste keeper foran seg i køen blir veien til førstelagsfotball for Liverpool lang. Kelleher kan finne ut at sommeren 2023 er tiden å dra, og samtidig kan Liverpool gjøre gode penger på straffeeksperten.

Jones tror ikke det er helt utenkelig at også Joel Matip kan bli solgt i sommer, dersom det kommer et fristende nok bud. Midtstopperen vil ha et år igjen av sin kontrakt når vi kommer til juli. 

Han skriver også at unge spillere som Rhys Williams, Sepp van den Berg, Billy Koumetio, Leighton Clarkson, Jarell Quansah og Tyler Morton kan være gjenstand for bud i sommer, enten på permanent basis eller på utlån.

Uansett ser det ut til å bli en travel sommer i korridorene på AXA Training Centre i Kirkby.