Spearing forklarer hvorfor Doak vil nå langt

To akademispillere har tatt steget opp på førstelaget denne sesongen, og akademitrener Jay Spearing er ikke overrasket over hvem disse to er.

Den tidligere førstelagsspilleren Jay Spearing returnerte til Liverpool sist sommer, som spillende trener ved akademiet, hvor han jobber som trener for klubbens U18-lag, og av og til spiller for klubbens U21-lag. Som en følge av dette har han en god oversikt over hva som rører seg av spillere i vannskorpa til førstelagstroppen.

– Vår viktigste oppgave er å utvikle spillere slik at de kan konkurrere om en plass på førstelaget. Vi har beveget oss i ritkig retning med at Stefan Bajcetic og Ben Doak har gjort det så bra for førstelaget, sier Spearing til Liverpools offisielle nettside.

Doak kom til Liverpool fra Celtic i sommer. Anfield-klubben betalte 600 000 pund for tenåringen, som allerede i november fikk førstelagsdebuten i ligacupkampen mot Derby County.

SPÅR DOAK EN LYSENDE FREMTID: Jay Spearing tror at Ben Doak vil nå langt på grunn den utrolige mentaliteten som 17-åringen besitter.

SPÅR DOAK EN LYSENDE FREMTID: Jay Spearing tror at Ben Doak vil nå langt på grunn den utrolige mentaliteten som 17-åringen besitter.

Vingen signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool bare noen dager senere, da han feiret sin 17-årsdag. Nå står han bokført med fem førstelagskamper, og har også fått sin Premier League-debut.

– Ben startet sesongen på U18-laget, og var i kanonform. Han hadde enorm fremgang, og er en fin gutt. Vi ønsker at spillere skal klatre på nivåstigen, og Ben har gjort det. Han spiller nå for U21-laget, og får nå og da sjansen på førstelaget.

– Ben er typen som krummer nakken og jobber knallhardt. Han har en utrolig innstilling. Med den indre motivasjonen og viljen denne gutten har, kommer det ikke som noen overraskelse for meg at han har gjort det så bra. Jeg krysser fingrene for at han kan fortsette slik, og bli enda bedre. Gutten har et enormt talent.

Ikke på benken i de to siste kampene

Etter VM fikk 2005-modellen Premier League-debuten fire minutter før slutt i 3-1-seieren over Aston Villa på Villa Park 2. juledag. Han kom så på banen igjen i sluttminuttene i 2-2-kampen mot Wolverhampton i FA-cupen på Anfield den 7. januar.

Lengst spilletid fikk han i 3-0 tapet for Brighton i Premier League, da han kom på banen etter 68 minutter i en særdeles lite hyggelig kamp den 14. januar sett med røde øyne. Hans foreløpig siste førstelagskamp var FA-cupseieren over Wolverhampton på bortebane den 17. januar.

I de to siste kampene, den målløse forestillingen mot Chelsea på Anfield og 2-1-tapet for Brighton i FA-cupen, fant ikke Jürgen Klopp plass til skotten på innbytterbenken, men det vil antagelig by seg flere muligheter for 17-åringen senere i sesongen.