Tidligere Liverpool-proff investerer i Hotel Tia

Vegard Heggem er såpass glad i Liverpool at han følte det naturlig å bli medeier i Hotel Tia i Anfield Road.

Den tidligere Liverpool-proffen Vegard Heggem kjøper en eierandel i driftsselskapet i Hotel Tia og en tilsvarende eierandel i leilighetskomplekset Millhouse som bygges på naboeiendommen til hotellet. Her bygges det ni leiligheter for både kort- og langtidsutleie, og mange av eierne i Millhouse-prosjektet har også eierandeler i Hotel Tia.

– Jeg blir sittende med en eierandel på cirka 10% både i driftsselskapet til Hotel Tia og i eiendomsselskapet til naboeiendommen, forteller Heggem til Liverpool.no.

– På hotellsiden tar jeg over eierandelen til en av de som i sin tid var med på å starte opp hotellet, som nå velger å trekke seg ut, forklarer han.

Daglig leder i Hotel Tia, Jostein Ansnes, forteller at det er lenge siden han kontaktet Heggem første gangen om å bli medeier i hotellet.

– Den gangen passet det ikke for Vegard, men nå passet det bedre. Vi er veldig glade for å få inn Vegard på eiersiden. Han er ikke bare en tidligere Liverpool-spiller, men også en utrolig kunnskapsrik fyr som er en stor ressurs i den forstand at han kan turisme- og reiseliv, og vi vet han har mye å bidra med i så måte, sier Ansnes til Liverpool.no.

– Det er flere grunner til at jeg velger å investere i Hotel Tia nå. Jeg fikk frigjort noe kapital i forbindelse med at jeg solgte hjemgården i Rennebu, og jeg er veldig glad i Liverpool. Jeg er selvsagt preget av å ha bodd i Liverpool i fem år, og vært en del av denne flotte klubben. Det å komme tilbake til Liverpool er både såpass stort, og såpass godt og artig, at en slik investering ble naturlig for meg, sier Heggem til Liverpool.no.

Roser supporterklubben

Heggem trekker frem at det er såpass mange som er flinke til å legge til rette for norske Liverpool-supportere, at han også fikk lyst til å være med på dette. 

– Supporterklubben har vært fantastisk i alle de år. De har gjort en kjempebra jobb både med medlemsbladet og nyhetene på nettsiden. Dersom du er Liverpool-supporter i Norge, slik jeg også er, så får du unike muligheter til å både nerde og kose deg med laget. Supporterklubben har skjønt at de som er hekta på Liverpool er umettelige på info om klubben sin, og de serverer stoff som gjør at medlemmene kan gå akkurat så dypt i klubben sin som de selv ønsker. Dette har dannet et kjempegodt fundament for norske Liverpool-supportere, og så er det også flinke folk som etablerte Hotel Tia for de supporterne som ønsker å bo på dørstokken til klubben sin når de reiser til Liverpool, sier den tidligere sidebacken.

TRIVES I LIVERPOOL: Vegard Heggem er tilbake på Anfield et par ganger i året.

TRIVES I LIVERPOOL: Vegard Heggem er tilbake på Anfield et par ganger i året.

Heggem synes det er viktig at norske supportere får komme til Liverpool å få alt lagt til rette for en god opplevelse, og dette er noe han ønsker å være med å utvikle videre gjennom Hotel Tia. 

– Jeg synes det er artig dersom jeg kan være med på å styrke denne type strukturer. Jeg ønsker å bidra til at folk skal få komme til Liverpool og få fantastiske supporteropplevelser. 

Den tidligere norske landslagsspilleren vet ikke om det faktum at han nå går inn på eiersiden i Hotel Tia vil føre til at han reiser enda hyppigere til favorittbyen sin. 

– Vi får se. Siden jeg la opp som fotballspiller har jeg besøkt Liverpool en eller to ganger i året, og det har vært passelig så langt, sier Heggem. 

– Vi håper å få se Vegard enda hyppigere i Liverpool nå. Gjennom selskapet Liverpool Adventures håper vi i Hotel Tia med tiden å kunne tilby mer helhetlige opplevelsesturer til Liverpool, gjennom pakker som også inkluderer for eksempel golf og musikk i tillegg til fotball, og vi er sikre på at Vegard med sin utdanning og bakgrunn kan hjelpe oss å sy sammen gode pakker, skyter daglig leder Ansnes inn.

Heggem ser på dette som en blanding av en kjærlighetserklæring til byen og en forretningsinvestering.

– Det føles riktig både med hjertet og hodet, smiler han. 

Stort potensial i Anfield-området

Den tidligere Liverpool-proffen ser et stort forretningspotensiale i Anfield-området, som er en bydel hvor det skjer mye rundt Liverpools storstue, Anfield.

– Liverpool FC har en enorm appell, men investeringene er selvsagt ikke risikofrie. Investeringene kommer selvsagt med en viss sportslig risiko. Jo bedre Liverpool gjør det, og jo flere kamper de spiller, jo bedre vil forretningene gå, og sportslig suksess er man jo aldri garantert. Det er selvsagt også andre usikkerhetsmomenter. Eiendomsmarkedet vet man jo heller aldri helt sikkert hvordan vil utvikle seg, men over tid har jo eiendom vist seg som en interessant bransje å investere penger i. 

Det har skjedd en enorm utvikling i Anfield-området siden Heggems dager som Liverpool-proff rundt tusenårsskiftet, og den utviklingen vil han nå være en del av. 

– Denne utviklingen vil ikke stoppe nå. Jeg opplever at dette er en bydel under utvikling. Det er interessante ting som skjer her, sier Heggem, som selv er på oppløpssiden med en toårig mastergrad innen naturbasert reiseliv ved det som folk flest kjenner som Landbrukshøyskolen på Ås, som nå heter Norge miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

De siste 20 årene før han startet på studiet drev Heggem et reiselivsprodukt selv, gjennom slektsgården Aunan i Rennebu, hvor han drev Aunan Lodge med utgangspunkt i lakseelva Orkla. 

– Når jeg er ferdig med mastergarden vil jeg ha både praktisk og teoretisk kompetanse innenfor naturbasert reiseliv og naturforvaltning, så jeg føler jeg vil være i en sterk posisjon til en fremtidig rolle som rådgiver innenfor disse feltene. Det kan være flere potensielle oppdragsgivere, hvor det kan være aktuelt å stifte eget selskap og drive konsulentvirksomhet. Jeg setter stor pris på å være selvstendig, så jeg ser for meg en slik fremtid. Jeg har jo også drevet med lignende virksomhet ved siden av Aunan Lodge de siste ti årene, så det vil handle om å trappe opp denne virksomheten, og med denne mastergraden vil jeg stå enda sterkere til å kunne gjøre det, sier den tidligere Liverpool-proffen.

– Naturkrisen er jo reell. Vi er nødt til å bli flinkere til både å ta vare på naturen vår, men også å bruke den på riktig vis. Jeg har stor tro på at det er bruk av naturen som også gir det mest robuste naturvernet. Det vi bryr oss om, og har et forhold til, ønsker vi også å ta vare på. Jeg ønsker å legge til rette for god og bærekraftig bruk av naturen gjennom opplevelser i min fremtidige jobb. Det har jeg stor tro på, og det mener jeg er viktig, sier Heggem til Liverpool.no.

FAKTA VEGARD HEGGEM

Født:  13.07.1975

Andre klubber:  1982-91 Rennebu (20/4), 1992-94 Orkdal (68/26), 1995-98 Rosenborg (95/10)

Kjøpt fra:  Rosenborg for £3,25M 21.07.1998

Internasional debut:  25.02.1998 mot Frankrike

Liverpool-debut:  16.08.1998 borte mot Southampton (seier 2-1)

Siste Liverpool-kamp: 15.10.2000 borte mot Derby (seier 4-0)

Debut-mål for Liverpool:  26.12.1998 borte mot Middlesbrough (seier 3-1)

Siste mål for Liverpool: 01.11.1999 hjemme mot Bradford (seier 3-1)

Liverpool-kontrakten utløp:  01.07.2003

Ligakamper/mål for LFC:  54/3

Totalt antall LFC-kamper/mål:  65/3

Meritter:
20 A-landskamper/1 mål

18 U21-kamper/1 mål

Bronse i EM for U23 i 1998

Seriemester med Rosenborg 1995, 1996 og 1997.

Cupmester med Rosenborg 1995

UEFA-cupmester med Liverpool 2001 (1 kamp)

Var med i Norges tropp til VM i Frankrike i 1998, men fikk ikke spilletid grunnet en lyskeskade

Spilte 2 av Norges 3 kamper i EM i Belgia/Nederland i 2000