– Vår største motstander er oss selv

Alisson mener de røde for tiden kun er på 75-80 prosent av det de kan, og at alle må gi noe ekstra for å heve laget.

– Det er en vanskelig tid – vi aksepterer det. Jeg tror det første steget du må ta for å endre situasjonen er å akseptere hvor du virkelig er, sier Alisson Becker til Liverpoolfc.com.

– Denne uka, har vi hatt tid, vi jobber hardt. Vi vet viktigheten av et derby og vi vet hvor viktig og hva det betyr for oss å ha en god prestasjon, å vise våre supportere at vi fortsatt har lidenskapen i oss.

Selvtillit bygger på prestasjoner

I etterkant av Wolverhampton-nederlaget har det blitt fokusert på Liverpools mentale utfordringer, og en selvtillit som ser helt manglende ut på gresset.

– Jeg tror selvtillit er noe som kommer til deg med gode prestasjoner, gode resultater – vi har ikke det for tiden. Vi har øyeblikk hvor vi presterer godt under kamper – bare det gir ikke selvtillit. Men vi vet at i fotball kan alt forandre seg raskt for det verre, og for det bedre. 

– Vi må kjempe for våre lagkamerater, for supporterne, for laget, for folka som støtter oss, for våre familier og være sterke sammen.

På 75-80 prosent

I garderoben skal man være bestemte på å snu og bryte den vonde trenden. Alisson mener det kreves noe fra samtlige spillere.

– Alle vet at hver og en av oss må gi noe ekstra for gruppa. Under kamp, som jeg sa, vi har noen gode stunder, så vi kan si vi spiller 75, 80 prosent av det vi kan. Vi må legge til mer, vi må gi ekstra for laget – ikke bare med tanke på fotball men også engasjement, innstilling, støtte lagkamerater, alt som er i våre hender for å forsøke endre vår situasjon.

Er sin egen verste motstander

Et derby på Anfield kan være en perfekt anledning for å slå tilbake, men Everton kan bli en lei nøtt under nyansatte Sean Dyche.

– De kan være det. Men hver eneste kamp vi har hatt foran oss, de har vært skikkelig store utfordringer for oss – jeg tenker det skyldes våre prestasjoner, ikke på grunn av motstanderen. Jeg tror at akkurat nå er vår største motstander oss selv. Og så, selvsagt, Everton har veldig god kvalitet. De er ikke i en bra situasjon men de byttet trenere, de er begeistret, de slo ligalederen og det viser de har den kvaliteten der i laget sitt. 

– Det er et derby – de kommer til å kjempe for resultatet men det kommer vi også til å gjøre. Vi har våre supportere på vår side og når vi er sammen, vi er sterkere. Vi vet hvor sterke vi er når vi står sammen på banen og med massene som støtter oss.

NOE ENSOM: Litt for mange ganger har Alisson Becker blitt sviktet av de foran han, og brassen har måttet redde Liverpool.

NOE ENSOM: Litt for mange ganger har Alisson Becker blitt sviktet av de foran han, og brassen har måttet redde Liverpool.

The Kop har meldt at de vil mobilisere på mandag. Alisson legger ikke skjul på viktigheten av støtten fra de røde hordene på tribunen.

– Vi trengte dem alltid da vi var i god form. Eller når vi er i en ikke så god form, vi trenger dem alltid for å pushe oss. Vi har levd så mange store øyeblikk i de siste to, tre, fire årene sammen. Vi har bygget noe her – tillit. Vi har oppnådd så mange ting sammen med supporterne, og nå er ikke noe annerledes. Det er bare andre mål.

Liverpool - Everton har avspark 21:00 mandag 13. februar. Du kan følge derbyet med V Sport PL/Viaplay.