– Vi er blitt bortskjemte de siste 4-5 årene

Virgil van Dijk beskriver den svake sesongen så langt som et sjokk for systemet.

0-0 og ett poeng mot Crystal Palace var ikke akkurat det Virgil van Dijk og resten av Liverpool-troppen håpet på i helgen, og det gjorde ikke situasjonen bedre at Tottenham slo Chelsea 2-0 søndag ettermiddag.

Resultatet betyr nemlig at Liverpool på sjuendeplass nå har hele ni poeng opp til Tottenham på den viktige fjerdeplassen som gir rett til Champions League-spill til høsten. Det som gir håp er imidlertid at Tottenham har to kamper mer spilt enn Liverpool, men de røde er selvsagt avhengige av å vinne de to kampene de har til gode skal de få heng på Spurs. 

Et annet moment er også at Newcastle på femteplass er fem poeng foran Liverpool, og har like mange kamper spilt.

Onsdag kveld kommer nedrykkstruede Wolverhampton på besøk til Anfield i en av de nevnte hengekampene. Dette er kampen som ble utsatt som en følge av Dronning Elisabeths dødsfall tidlig i september. På søndag kommer så erkerival Manchester United på besøk i den andre av to hjemmekamper denne uken.

Etter den målløse forestillingen på Selhurst Park kan det argumenteres at kun seks poeng er godt nok fra disse to kampene om de røde fortsatt skal ha forhåpninger om Champions League-spill neste sesong. 

– Et sjokk for alle

– Vi må kvalifisere oss for Champions League, for jeg vil spille i Champions League også neste sesong, sier Virgil van Dijk til Independent.

– De siste 4-5 årene er vi blitt bortskjemte med alt vi har vært med på. Vi har vunnet alle trofeene som vinnes kan. Vi hadde en sesong i fjor hvor vi konkurrerte om alle fire trofeer til siste dag, så det er et sjokk for alle at vi har en så svak sesong i år, innrømmer nederlenderen.

Van Dijk var ute med skade i den dårlige perioden fra nyttår og frem til Merseyside-derbyet den 12. februar. Han måtte byttes ut til pause i bortetapet for Brentford den 2. januar, etter å ha fått en hamstringskade.

Han har nå startet de tre siste kampene, 2-0 seieren over Newcastle på St James' Park, 2-5-tapet for Real Madrid på Anfield og altså helgens målløse forestilling mot Crystal Palace på Selhurst Park.

I de to ligakampene fikk han 7 på Liverpool.no sin spillerbørs, mens han i tapet for Real Madrid i Champions League fikk karakteren 5. Av folket fikk han 7,17 mot Newcastle, 5,82 mot Palace og 4,33 mot Real Madrid.

– Det å være frisk er det viktigste i verden. Det var tøffe seks uker, men jeg er tilbake, sa nederlenderen til Liverpoolfc.com nylig

– Sesongen har vist at vi kan slå hvem som helst. Vi må finne tilbake evnen til å prestere jevnt, slik vi har gjort de siste fem årene, der vi har vist hvor gode vi er, ved den standarden vi har satt som lag, gruppe og klubb, la han til.