– Vi skal møte et fantastisk lag

Julen Lopetegui har møtt pressen før møtet med Liverpool.

Julen Lopetegui og Jürgen Klopp hadde aldri møtt hverandre som managere før 7. januar 2023. Nå skal de duellere for tredje gang. Denne gangen på Molineux, når det er duket for et viktig oppgjør mellom to lag som har hatt en vanskelig sesong i Premier League. 

Den spanske manageren ville ikke si noe om lagoppstillingen, men avskrev ikke muligheten for at deres 21 år gamle nysignering fra brasiliansk fotball, Joao Gomes, kan få sin debut i ettermiddag.

– Joao er et godt valg av klubben, både for nåtiden og for fremtiden. Han er en ung spiller som akkurat har ankommet, og han må tilpasse seg engelsk fotball. I Brasil er de i sesongoppkjøringen nå, så han er på et litt annet sted enn de andre spillerne våre, og han må komme i kampform så fort som mulig, sa Lopetegui ifølge Wolves sine nettsider.

Gomes var en av seks spillere som ble hentet til Molineux i januarvinduet. Wolves ligger på 17. plass på tabellen, men bare på bedre målforskjell enn Bournemouth under streken. Ulvene har scoret fattige tolv mål på 20 kamper denne sesongen og plukket med seg 17 poeng.

– Vi kjenner hverandre

Lopetegui har fått en viss sving på Wolves så langt. Kampen mot Liverpool på Molineux 17. januar er et av tre tap på fem kamper så langt i 2023. Det andre kom mot Manchester City i Premier League, mens det ble tap på straffesparkkonkurranse mot Nottingham Forest i ligacupen. 

Se høydepunktene fra da lagene møttes til omkamp i FA-cupen: 

I Premier League har det imidlertid blitt fire poeng på de to øvrige kampene som er spilt - uavgjort borte mot Aston Villa og seier hjemme mot West Ham. Når Liverpool kommer på besøk lørdag, jakter Lopetegui og co nye viktige poeng.

– Vi skal møte et fantastisk lag i Liverpool. Vi kjenner hverandre, det blir ikke første gang vi møtes. Vi er hundre prosent fokusert på denne kampen, og vi har vist i de to foregående kampene at vi kan hamle opp med dem, sa han.

Jürgen Klopp har i tidligere sesonger sagt at hver kamp er en finale når det drar seg til i ligaen, og for Lopetegui er tankegangen den samme selv om det gjenstår hele 18 serierunder. 

– Men jeg tenker ikke på hvor mange poeng vi har, jeg fokuserer kun på jobben som må gjøres hver dag, og spillerne må gjøre det samme.