Vurderer å innføre netting foran bortesupporterne

Manchester City kan ta grep etter flere hendelser den siste tiden

Torsdag kveld melder The Telegraph at Manchester City vurderer å introdusere netting foran bortefansen på Etihad etter stygge scener mot Liverpool i desember og Chelsea i januar.

Ifølge den engelske avisen fikk en 15 år gammel jente et arr for livet etter å ha blitt truffet av et plastikkglass fylt med mynter. Gjenstanden skal ha blitt sendt fra Liverpools bortetribune under kvartfinalen i ligacupen. Den hendelsen har vi dekket tidligere.

– Hun er ok, men er fortsatt i sjokktilstand. Det var en forferdelig opplevelse. Hun har det bra, men er veldig opprørt og er blitt merket for livet. Jeg tror det blir lenge før hun går på kamp igjen, sa jentens far til avisen etter kampslutt.

Ifølge The Telegraph ble det rapportert inn over 50 tilfeller av kastede gjenstander etter oppgjøret mellom City og Liverpool i desember.

I FA Cup-kampen mot Chelsea en liten måned senere ble det også sendt gjenstander i retning fotballbanen og Citys supportere.

Nå er Manchester-klubben lei av den usmakelige oppførsel fra bortesupporterne.

Fredssamtaler i november

I november skal City har diskutert problemene med byens sikkerhetsgruppe, og problemstillingen fikk ytterliggere vann på mølla da laget møtte Liverpool, og senere Chelsea.

– Tjenestemenn i City og Liverpool hadde i november en fredssamtale med supportergrupper fra begge lag for å fikse forverringen av atmosfæren i slike kamper, skriver avisen.

Netting foran supportere på fotballstadioner er ikke unormalt i Europa, men det blir sjeldent brukt i Premier League-kamper. 

The Telegraph har spurt Manchester City om en kommentar, men klubben har takket nei.  

– Det antas at dette er en avgjørelse de vil ta motvillig, men klubben innser at sikkerheten til supporterne er avgjørende. De føler at det kanskje ikke er et alternativ, skriver avisen videre.