– De tre neste kampene vil avgjøre Liverpools Champions League-skjebne

Martin Skrtel mener at møtene med Manchester City, Chelsea og Arsenal tidlig i april vil få mye å si for resten av sesonginnspurten.

Martin Skrtel er tilbake på Merseyside for å spille legendekamp for Liverpool mot Celtic på Anfield lørdag ettermiddag. Da blir det gjensyn med tidligere lagkamerater som Steven Gerrard, Jamie Carragher, Daniel Agger og Dirk Kuyt.

– Jeg gleder meg. Dette er bare andre gang jeg er tilbake på Anfield etter at jeg forlot klubben, forteller slovaken til The Athletic.

Første gangen var da han stilte opp til legendekamp mot Manchester United for ett år siden.

– Liverpool vil alltid være vårt andre hjem. Sønnen min ble født her, og vi har mange gode minner fra tiden her. Liverpool vil alltid være i våre hjerter, sier han.

– Du vil aldri bare ha gode dager

Det betyr også at han følger godt med på hvordan hans tidligere klubb gjør det på banen. De røde ligger som kjent på sjetteplass på tabellen, og jakter en topp fire-plass for å få lov til å spille Champions League igjen neste sesong.

– I fotball vil du aldri bare ha gode dager, du må ta de dårlige dagene på strak arm også. Og på dårlige dager må du kjempe med alt du har for å få de gode dagene tilbake. Denne sesongen har ikke gått slik vi ønsket. Men det er tre store kamper som skal spilles nå etter landskampene. Manchester City, Chelsea og Arsenal. Disse kampene vil bli helt avgjørende i forhold til Champions League-kvalifisering. Jeg tror fortsatt vi kan klare det, sier den tidligere Liverpool-stopperen.

– Kampen mot Manchester United på hjemmebane er en av de beste kampene jeg har sett noen gang, men så kom tap for Bournemouth og Real Madrid. Dersom laget kan prestere slik som mot United, kan vi komme inn blant topp fire, sier han håpefullt.

Spilte fra start i Klopps første kamp som Liverpool-manager

Skrtel var i startoppstillingen da Jürgen Klopp ledet Liverpool for første gang, i oktober 2015. Men karrieren gikk raskt nedoverbakke, og han ble solgt til Fenerbahce for fem millioner pund påfølgende sommer. Nå spiller den tidligere midtstopperen spiss for FK Hajskala Raztocno, på åttende nivå i Slovakia, bare for moro skyld.

– Jeg har gjort ni eller ti mål denne sesongen. Vi ligger på andreplass på tabellen, men jeg kan ikke si vi ønsker oss opprykk. Vi har et ganske gammelt lag. Målvakten vår tror jeg er 56 år gammel, og flere spillere er i midten av 40-årene. Det viktigste er at vi har det moro.

Skrtel spilte 320 kamper for Liverpool, etter å ha blitt signert av Rafael Benitez fra Zenit St Petersburg for 6,5 millioner pund i januar 2008. Han scoret da Liverpool slo Cardiff City i ligacupfinalen på Wembley i 2012, og var nær å vinne ligaen da Brendan Rodgers var manager i 2013/14.

– Seieren i ligacupen var høydepunktet i min karriere. Det at jeg scoret på Wembley den dagen gjorde det ekstra spesielt. Sesongen da vi nesten vant ligaen under Brendan føles like smertefull fortsatt. Av og til tenker jeg på hva vi kunne ha gjort annerledes for å vinne den. Men nå hører det historien til.

Skrtel er en stor beundrer av Ibrahima Konate, som han spilte mot da han var i Tyrkia.

– Vi spilte mot Leipzig, og jeg kan si at jeg var så glad for at Liverpool signerte ham. Han er en utrolig god spiller. Han er sterk fysisk, og virker også sterk mentalt. Han er god med ballen. Han er fortsatt ung, og vil bli veldig viktig for klubben i fremtiden.