– Dersom de virkelig tror de kan vinne Premier League, har de ikke råd til å avgi poeng

Diogo Jota legger presset på Manchester United foran søndagens oppgjør på Anfield.

Diogo Jota har vært involvert i Liverpools fem siste kamper, etter at han kom tilbake fra en alvorlig muskelskade i baksiden av høyre legg, som han fikk på overtid i kampen mot Manchester City i midten av oktober.

I de tre første av disse, mot Everton, Newcastle og Real Madrid, kom han inn fra benken, men de to siste, mot Crystal Palace og Wolverhampton, startet han. I den sistnevnte kampen noterte han seg også for den målgivende pasningen til Virgil van Dijks åpningsmål.

Nå forbereder han seg til dagens kamp mot erkerivalen.

– Dersom Manchester United virkelig tror de kan vinne Premier League, har de ikke råd til å avgi poeng. Det vil være et hardt slag for dem om vi slår dem. De henger fortsatt med i mange turneringer, og har hatt en fantastisk sesong etter en svak start, sier Jota til Mirror.

– Dette blir en stor kamp, og forhåpentligvis kan vi vinne. Dersom vi vinner vil det gi oss mer selvtillit og gi oss et løft. Vi skal forsøke å slå dem. Dette er en av de største kampene i Premier League, spesielt for fansen. Og kampen kommer til riktig tid for oss, om du kan si det i en sesong. Vi er klare til innsats, men det blir ikke enkelt, legger portugiseren til.

Har ikke scoret siden april i fjor

Liverpool, som var nær en historisk kvadrupel i fjor, ble slått ut av ligacupen og FA-cupen tidlig denne sesongen. I Champions League har man et tilsynelatende umulig utgangspunkt, når man må ta igjen 2-5 i returkampen mot Real Madrid i åttedelsfinalen på Santiago Bernabeu om ti dager. Men de røde har plukket ti av de siste tolv mulige poengene i Premier League. 

Diogo Jota med assist til Virgil van Dijk mot Wolves:

Jota har selv ikke scoret mål for Liverpool siden ligakampen mot Manchester City april i fjor, og det fire måneder lange skadeoppholdet har ikke hjulpet på den statistikken. Derfor setter han sin lit til toppscorer Mohamed Salah foran oppgjøret mot erkerivalen. 

– Alle kjenner til Mohamed Salahs evne til å score mål. Han er meget profesjonell. Noen ganger trenger du litt flaks med å unngå skader, men arbeidet han gjør utenfor banen er enestående. Det er en av grunnene til at han nesten spiller alle kampene. Han er her for å score mål.

– Det er ikke enkelt å være der oppe hele tiden, på høyeste nivå. Mo klarer det, og selv når folk sier han ikke spiller bra så scorer han mål. Det gjør ham til en spesiell spiller.

Fire mål mot United

Jota står selv bokført med fire mål mot Manchester United, og håper derfor å få sjansen fra start igjen. Portugiseren gjorde 21 mål forrige sesong, og 13 i sin første sesong i Liverpool. 

– Selv når du er skadet er Klopp en manager som gir deg tro på deg selv. Jeg vet han stoler på meg, og jeg har forsøkt å levere varene ute på banen. Det var ikke enkelt å være ute med skade så lenge, men jeg forventer at rytmen snart vil være tilbake. Mot Wolves fikk jeg en målgivende pasning. Det er hva angrepsspillere ønsker, å være involvert i scoringer. 

– Selvsagt kan vi klare denne fjerdeplassen. Tottenham har den plassen nå, men vi har et par kamper til gode på dem. Vi kan klare det om vi får til en god resultatrekke. Fjerdeplassen var ikke målsettingen vår før sesongen, men det er det realistiske målet for oss nå, sier 26-åringen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Diogo Jota

Født04. desember 1996
Massarelos, Portugal
Høyde178 cm
Debut24.09.20 mot Lincoln (7–2)
Innkjøp£41M + £4M
Kontrakt2027

SesongKamperPL
2022-236+7 /04+4 /0
2021-2239+16 /2127+8 /15
2020-2119+11 /1312+7 /9