– Det er mer kamp om topp fire denne gangen

De tre neste kampene blir avgjørende for Liverpools jakt på topp fire.

Den første uken etter den inneværende landslagspausen kan bli veldig avgjørende for Liverpools jakt på topp fire denne sesongen. Bortekamper mot Manchester City og Chelsea pluss hjemmekamp mot serieleder Arsenal er det som venter de røde i påsken. 

Jürgen Klopps lag er allerede på etterskudd i kampen om fjerdeplassen og har neppe råd til å få en skjev start i disse kampene. De trenger en sesongavslutning lik den de hadde i 2020/21, da det så mørkt ut ti kamper før slutt, men da det på overraskende vis endte med åtte seiere og to uavgjort. 

Journalist Andy Jones tror imidlertid ikke det blir like lett å gjenskape den innspurten denne sesongen, når Liverpool nå har tolv kamper igjen og sju poeng opp til fjerdeplassen. 

– De har en fulltallig tropp igjen, noe som vil hjelpe. Men det er ikke sikkert at noen av de tre største kampene ender med seier, og da kan avstanden bli enda større. Ideelt sett skulle det vært et par kamper før den rekken, sier Jones i den nyeste utgaven av The Athletics podcast Walk On.

– Det er vanskeligere å løse problemene nå enn det var for to år siden. Nå er det ikke skader som er problemet, men mangel på selvtillit og mange som ikke klarer å prestere. Samtidig er det nok kvalitet i troppen, noe vi blant annet så i 7-0-seieren over United, legger han til. 

Trenger et resultat mot City

Jones og kollega Caoimhe O'Neill tror et godt resultat mot Manchester City førstkommende lørdag er det Klopps lag trenger for å sette i gang en god resultatrekke i vår. 

– Noen av de beste kampene vi har sett under Klopp har kommet mot City. Denne kampen kan være startskuddet for en god sesongavslutning. Det blir spennende å se hvordan Liverpool kommer i gang etter landslagspausen, sier O'Neill. 

Jones mener de røde bør si seg fornøyd dersom de klarer uavgjort i lørdagens bortekamp. 

– Ett poeng mot City er ikke et dårlig resultat. Får man det i tillegg til en god prestasjon så vil man bygge opp selvtilliten. Det er ikke måten vi ønsker å tenke på, men det kan gi noe å bygge videre på, sier han.

Ikke like hardt som tittelkampen

Jones poengterer at det i kampen om topp fire vanligvis er rom for noen poengtap. 

– Liverpool er vant til å være i tittelkampen, men når man kjemper om topp fire må man ikke vinne hver kamp. Alle kommer til å gi fra seg poeng, sier han. 

Samtidig virker kampen om fjerdeplassen å være hakket tøffere enn den var for to år siden, med Tottenham, Newcastle og Brighton som de største utfordrerne. 

– Det blir spennende å se om Spurs får en boost uten Conte. De er uforutsigbare, og det kan gå begge veier. Newcastle ser ut til å ha lagt den dårlige formen bak seg, mens Brighton spiller med selvtillit og nyter sesongen. Det er mer kamp om topp fire denne gangen, sier Jones.

Manchester City - Liverpool spilles lørdag klokken 13.30.