– Det var det motsatte av kult

Jürgen Klopp og Liverpool har et av sesongens mest forsmedelige nederlag å revansjere på Anfield i kveld.

Det er bare en snau måned siden sist Liverpool møtte Wolverhampton. Oppgjøret på Molineux i begynnelsen av februar ble ingen hyggelig affære for de røde, som tapte hele 3-0.

Jürgen Klopp ga sitt lag noen dager fri etter dette braktapet.

– Det virket fornuftig at vi ikke så hverandre på et par dager, sa han i etterkant av tapet.

I kveld møtes lagene igjen, i det som blir det fjerde møtet mellom lagene på to måneder.

Liverpool har slått Everton og Newcastle, og spilt målløst mot Crystal Palace, i sine Premier League-kamper etter den begredelige kvelden på Molineux. Wolves har på sin side tatt ytterligere fire poeng, og ligger nå tre poeng foran Everton og Bournemouth under nedrykksstreken.

– Den største forskjellen er Anfield

– Jeg trenger ikke å minne om følelsen vi satt igjen med etter vår forrige kamp mot Wolves. Spillerne kjenner på den uansett. Men det er viktig informasjon fra den kampen vi må benytte oss av. Til hvilken grad gjenstår å se, sa Jürgen Klopp under sin pressekonferanse tirsdag. 

– Vi tapte 3-0 mot dem sist, og det var det motsatte av kult. Den største forskjellen er at vi nå skal spille på Anfield, og vi må klare å utnytte den fordelen. Dette er to helt ulike kamper. Selv tre uker mellom kampene er lang tid. 

Wolverhampton - Liverpool 3-0:

– Det er litt merkelig at vi skal spille mot dem igjen etter så kort tid, men det er ikke første gang noe slikt skjer. Like etter jeg kom til klubben tror jeg vi spilte mot Arsenal to ganger i løpet av fire dager i ulike turneringer, så ting som dette skjer fra tid til annen. Det er helt greit.

Tror på en fremtid sammen

Liverpools sesong har ikke vært mye å skrive hjem om. De ble som regjerende mestere slått ut tidlig både av ligacupen og FA-cupen, og etter 5-2-tapet for Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League er det ikke mange som tror at et comeback er mulig på Santiago Bernabeu i midten av denne måneden. I Premier League ligger de røde på sjuendeplass, ni poeng bak Tottenham på fjerdeplass, men Jürgen Klopps disipler har riktignok to kamper mindre spilt. En av disse hengekampene spilles altså i kveld. 

– Vi har en fremtid sammen. Både den umiddelbare fremtiden, og i det større bildet. Vi vil slå tilbake, men nå må vi sørge for at vi skviser mest mulig ut av denne sesongen. Vi vet at den viktige fjerdeplassen fortsatt er innen rekkevidde, og vi vil se om vi klarer det. Da finnes det ingen andre alternativer en gode resultater. Vi trenger gode resultater. For å klare det må vi prestere, og det gjør vi ved å forberede oss godt på treningsfeltet og i møterommet, og så skal vi gi alt, sa Liverpool-manageren.

– Det er slik vi håndterer ting. Jeg vet at verden er et merkelig sted, og mye kan fortsatt endre seg. Det er opp til oss. Vi har verdier og prinsipper. Vi er en annerledes klubb, og som gruppe står vi sammen. La oss leve opp til det, la han til.

Liverpool - Wolverhampton spilles onsdag kl. 21.00, og vises på V sport PL 1 og Viaplay.