– Dette er noe vi kan bygge videre på

Tre poeng og null baklengsmål var akkurat den vitamininnsprøytningen Virgil van Dijk og hans lagkamerater trengte foran søndagens møte med Manchester United.

Virgil van Dijk var mannen som fikk hull på byllen da Liverpool stanget og stanget mot et bastant Wolves-forsvar. Midtstopperens scoring etter 73 minutter banet vei for det som etter hvert ble en flott 2-0-seier, etter at Mohamed Salah doblet ledelsen bare noen minutter senere.

Liverpool har ikke sluppet inn mål på sine fire siste ligakamper, og har tatt ti av tolv mulige poeng på disse kampene. Dette var tre nye viktige poeng i jakten på en topp fire-plassering.

Liverpool klatret med denne seieren forbi Fulham på tabellen, og ligger nå seks poeng bak Tottenham på fjerdeplass, med en kamp mindre spilt. Newcastle på femteplass har på sin side to poeng mer og en kamp mindre spilt enn Liverpool.

Van Dijk var ikke spesielt bekymret for at finspillet uteble på Anfield onsdag kveld.

– Det å vinne er det viktigste på dette stadiet, i den situasjonen vi befinner oss. Vi forsøker å kjempe i hver eneste kamp, og det gjorde vi denne gangen også. Det var en god prestasjon, og tre velfortjente poeng, slo han fast til Premier League Productions etter kampen.

Var tålmodige

– Vi måtte være tålmodige. Alle kampene vi har spilt mot Wolves denne sesongen har vært ganske tøffe, og denne kampen var ikke annerledes. Så vi måtte være tålmodige, og vente på det riktige øyeblikket. Vi hadde et par sjanser til, men alt i alt var det en god prestasjon. Vi holdt buret rent, og dette er noe vi kan bygge videre på.

– Dette var en viktig seier. Nå må vi restituere oss, og se fremover mot neste kamp, la han til.

Virgil van Dijk ga Liverpool-ledelsen mot Wolves med et hodestøt fra kloss hold:

Storkamp på søndag

Neste kamp er mot erkerivalen Manchester United på Anfield kommende søndag. Erik ten Hags mannskap er i meget godt form, og har akkurat vunnet ligacupen, så det er et gjestende lag stinne av selvtillit som kommer til Merseyside.

– Jeg tror det blir en fantastisk stemning på søndag. Mot Wolves var stemningen ganske nervøs, men på søndag håper jeg alle kan gjøre sitt beste, inkludert oss ute på banen. Vi må gjøre den harde jobben ute på banen mot et Manchester United i form. Nå skal vi restituere oss, og så vil vi være klare til søndag, sa Liverpools første målscorer mot Wolves.

Liverpool - Manchester United spilles på Anfield søndag 5. mars klokken 17.30, og blir sendt direkte på V sport PL og Viaplay.