– Dortmund vil vise til prisen Benfica fikk for Fernandez, som var mindre ettertraktet enn Bellingham

David Ornstein har kommet med en oppdatering etter Jude Bellingham-saken sin.

Mandag morgen kom David Ornstein med en rapport om at det så mindre og mindre sannsynlig ut at Jude Bellingham kom til å ende opp i Liverpool denne sommeren.

Grunnene til det er flere, men hovedessensen var at de røde ikke vil kunne konkurrere med de økonomiske musklene til Real Madrid og Manchester City, som nå skal ligge bedre an i jakten på 19-åringens underskrift.

Siden den gang har David Lynch her på liverpool.no sagt at det ikke er slik at Liverpool er ute av kampen, men at det alltid var slik at Bellingham måtte bestemme seg for at det var de røde han ville til, dersom det skulle skje. En budkrig ville aldri være aktuelt.

Ornstein har gjestet The Athletics Liverpool-podcast «Walk On» sammen med Caoimhe O’Neill, Andy Jones og Tony Evans, der han fortalte mer om artikkelen sin. 

– Det vi rapporterer er at det ser mer og mer usannsynlig ut at Liverpool vil kjøpe ham denne sommeren, slik situasjonen er nå. Jeg må alltid legge til det, for ting kan endre seg i denne industrien. Og det er heller ikke tatt noen endelig avgjørelse rundt dette, og det er ganske viktig. Men det handler i hovedsak om økonomi, og den forventede overgangssummen, sier Ornstein.

– Vi vet ikke hva den summen kommer til å bli. Vi har rapportert i The Athletic at Dortmund vil kreve rundt 150 millioner euro. Mange som har lest saken vår har reagert med å si at «Liverpool alltid har visst at det ville bli en høy overgangssum», men jeg mener det er litt annerledes nå, av ulike grunner, sier han.

Vil vise til Enzo Fernandez-avtalen

The Athletic-journalisten snakker videre om hva som har forandret seg.

– Liverpool vet ikke hvilken turnering de kommer til å spille i neste sesong, om det blir Champions League eller Europa League, som vil ha betydning for budsjettet, sier han.

I januarvinduet gikk Chelsea ut og gjorde argentinske Enzo Fernandez til tidenes dyreste midtbanespiller, da de betalte 106,8 millioner pund for ham fra Benfica. Det kun et halvt år etter at han hadde kommet til portugisisk fotball fra River Plate i Argentina.

Han hadde riktig nok imponert stort for Benfica i høstsesongen, og blitt mesterskapets beste unge spiller i VM i Qatar, men prisen var likevel ekstremt høy. Den overgangen kom et halvt år etter at Real Madrid kjøpte Aurelien Tchouameni fra Monaco for 100 millioner euro – en spiller Liverpool hadde vært ute etter, men som det til slutt sto mellom Paris Saint-Germain og Real Madrid om.

DRØMMESIGNERINGEN: Jude Bellingham har lenge vært spilleren Liverpool har ønsket seg mest.

DRØMMESIGNERINGEN: Jude Bellingham har lenge vært spilleren Liverpool har ønsket seg mest.


Ornstein sa at disse avtalene er noe Borussia Dortmund vil se mot når de setter en pris på Bellingham.

– Tilbudet svarer ikke til etterspørselen, og det er flere klubber som trenger forsterkninger i den posisjonen enn det er spillere på toppnivå som er tilgjengelig, så det driver prisen opp, sier han.

– At Enzo Fernandez ble kjøpt av Chelsea for 121 millioner euro, med relativt lite erfaring selv om han hadde vunnet VM, vil bare presse prisene høyere for disse spillerne i den posisjonen, og Dortmund vil være fullt klar over at de har den mest ettertraktede spilleren i den rollen nå. Det store spørsmålet er om Liverpool kan betale det, og de har mye arbeid som må gjøres med stallen sin, og vi må se hvordan det utvikler seg, men du har også konkurransen.

– City har veldig lyst på ham, og de betalte 100 millioner pund for Jack Grealish, har plass i stallen med Ilkay Gundogan på utgående kontrakt, og Bellingham er veldig nær venn med Erling Braut Haaland. Når Real Madrid ønsker seg en spiller, så får de vanligvis tak i dem, og vi vet at de er begeistret for Bellingham, så vi må se om de går for det.