– En topp prestasjon fra start til slutt

Jürgen Klopp hyllet eget lag på pressekonferansen etter 7-0-seieren over Manchester United.

Cody Gakpo, Darwin Nunez og Mohamed Salah gjorde to mål hver, og innbytter Roberto Firmino meldte seg også på scoringsfesten helt mot slutten. Liverpools største seier over Manchester United noensinne var et faktum. 

Seks av målene kom i andre omgang, og Klopps mannskap rett og slett løp United i senk. Nå virker Champions League-kvalifisering plutselig mye mer realistisk enn det har gjort noen gang tidligere denne sesongen. 

– Resultatet er sprøtt. Det var en topp prestasjon. En virkelig topp prestasjon fra start til slutt. Jeg syntes vi startet kampen veldig bra. Vår beste start på lang, lang, lang, lang, lang, lang tid. Vi var påskrudd. Vi var aggressive, men vi spilte fotball. Vi opptrådte behersket når vi måtte, og var superlivlige og superaktive i andre perioder. Etter 25 minutter åpnet kampen seg litt. United kom litt mer med i kampen, men scoringen like før pause var sensasjonell. Det Robbo gjør der, hvor han slår ballen behersket i bakrom, var akkurat det vi trengte. I slike øyeblikk må vi ta oss den tiden vi trenger, for å komme i riktig posisjon. Cody skjønte det tidlig nok at Robbo ønsket å slå ballen der, og det var en super avslutning. Andre omgang kunne ikke ha startet bedre med to mål, og etter det fløy vi. Da var vi virkelig vanskelige å spille mot. Prestasjonen er viktig, og de tre poengene enda viktigere, slo Klopp fast under pressekonferansen.

Klopp var meget god fornøyd med sin nye frontrio, bestående av Gakpo, Salah og Nunez, som alle altså gjorde to mål hver.

– Det var en av de beste prestasjonene jeg har sett på lang, lang tid. Jeg tror alle så hvor gode guttene kan være. Jeg tror ikke noen lenger er i tvil hvilken innvirkning Darwin kan ha i fremtiden, når han finner seg skikkelig til rette. Han er et naturtalent. Cody spiller i den vanskeligste posisjonen på banen, mot et lag som mannsmarkerer, noe som er supervanskelig. Han holder seg oppreist, og har overblikk og vet hvor alle de andre befinner seg. Mo er Mo. Midtbanespillerne rundt dem. Harvey, som spilte en toppkamp mot Wolves, hadde det beste kontringspresset noen spiller har hatt i Premier League denne sesongen, så om det ikke kvalifiserer til å starte igjen i neste kamp, så vet jeg ikke. Han er superviktig når han har ballen også. Hendo startet ikke forrige kamp, men spilte en stor kamp i kveld. Helt utrolig. Fab er tilbake. Forsvaret er også bedre for øyeblikket, så det er slik det må være. Nå må vi sørge for at dette resultatet kommer til å bety noe i neste kamp.

Hva var beskjeden fra Klopp?

På pressekonferansen fikk Klopp spørsmål om noe han hadde sagt til Andy Robertson under et stopp i spillet i andre omgang.

– Hva jeg sa? Jeg er ganske sikker på at det var noe om at vi måtte fortsette å spille. Når du begynner å dominere resultatmessig, og kampen ikke er over ennå, slutter du å bruke spillemønstrene, for du trenger ikke det lenger. Men det var spillemønstrene våre som skapte United problemer, og jeg så ingen grunn til at vi skulle slutte å bruke dem etter 4-0. Det handlet ikke om å score tre mål til. Ikke i det heletatt. Resultatet var allerede greit. Men jeg ville vi skulle forstå at de tingene vi hadde gjort frem til da var de riktige tingene å gjøre, så jeg ba dem fortsette med det.

– La meg si det slik, jeg elsket det Stefan gjorde da han kom inn. Han spilte som nummer 6, og var over alt. Vi måtte minne ham om at han skulle spille som nummer seks. Vi hadde en situasjon i første omgang der Hendo og Fab gikk inn i feltet, og jeg er ikke sikker på hvor Harvey var, men trolig dekket han ikke opp for dem. Vi trenger ikke slike øyeblikk. Det er da du mister oversikten, og kan tape på det. Vi trenger resultater, og vil ikke vinne kamper på denne måten hele tiden. Det vil komme kamper der vi ikke scorer så mye, men du må dominere fotballkamper når du kan. I dag kunne vi det, og da gjorde vi det.

Se høydepunktene og alle de sju målene fra kampen:

En flygende skotte!

Klopp fikk også spørsmål om Andy Robertsons gode spill.

– Han var god. Det er en topp situasjon vi har, for jeg tror alle så hvor god Kostas var i forrige kamp. Han hadde stor påvirking på kampen, og hadde målgivende til et supert mål. Men Robbo er Robbo, og nå fikk han 90 minutter pause, og jeg tror han dro nytte av det i dag. Han leverte en topp prestasjon. En flygende skotte!

Seieren tok Liverpool opp til femteplass i Premier League, bare tre poeng bak Tottenham på fjerdeplass, med en kamp mindre spilt. Men både Newcastle på sjetteplass og Brighton på åttendeplass har kamper til gode på de røde, og vil gå forbi Klopps mannskap på tabellen om de vinner disse.

– Jeg vet ikke hva dette vil gjøre med selvtilliten vår. Hva var resultatet i neste kamp etter at vi slo Bournemouth 9-0? Vi vant mot Newcastle? Det var bra, men det var i siste sekund. Det var en helt annen kamp, men en fantastisk kamp. Målforskjellen vår ser fortsatt ikke ut som vi har vunnet en kamp 9-0 og en annen kamp 7-0, om jeg skal være helt ærlig. Men jeg elsket prestasjonen. Jeg elsket de tre poengene, og resultatet var også bra, men jeg kommer ikke til å melke det. 

– En spesiell gutt

– Vi har ikke snakket om det ennå, men det Mo Salah klarte i kveld var veldig spesielt. Vi skal ikke glemme det, bare fordi vi er vant med at han scorer mange mål. Det var veldig spesielt fra en veldig spesiell spiller, en veldig spesiell gutt, og han bør være veldig stolt over det. 

– Vi så hva et positivt resultat kan gjøre med guttene. Vi ledet 7-0, og noen slo et tilbakespill til Luke Shaw, og vi jaktet ham med fire spillere. Du begynner å lure på hva vi holder på med. Det viser hva adrenalin gjør med deg, og hvor mye positivitet du får. Nå har vi fem dager eller noe slikt med forberedelser til kampen mot Bournemouth. De var uheldige mot Arsenal i går, som ikke fikk minst ett poeng. Vi må sørge for at vi er klare for en ny fight.

Journalistene ville også vite om storseieren gir håp om at det er mulig å snu 2-5 mot Real Madrid i Champions Leauge.

– Det har jeg ikke tenkt på et eneste sekund. Virkelig ikke. Det er ikke viktig. Vi må se hvem som er tilgjengelige til den kampen. Nå må vi sørge for å få guttene i toppform til kampen mot Bournemouth, og først etter den kampen kan vi begynne å tenke på Madrid.