Europeiske storklubber var tilstede for å se den unge Liverpool-keeperen

Da Liverpool holdt nullen borte mot Arsenal U21 var det speidere på tribunen.

I oktober 2020 kjøpte Liverpool den unge målvakten Marcelo Pitaluga fra den brasilianske klubben Fluminense. Keepertrener John Achterberg, som er kjent for sin gode database på målvakter, skal ha blitt imponert over målvakten da han var med på å vinne U17-VM med Brasil.

Han var allerede reservelagskeeper i Fluminense da Liverpool kjøpte ham, og jobbet sammen med Alisson Beckers storebror Muriel. Summen var også ganske høy, én million pund, som kunne stige med ytterligere 800 000 pund.

Nå er det andre storklubber som har fått øynene opp for 20-åringen.

Speidere på tribunen

Ifølge David Lynch, som skriver en ukentlig spalte her på liverpool.no, hadde både Atletico Madrid og AC Milan speidere på tribunen da Liverpool U21 slo Arsenal U21 1-0 med en sen scoring av Layton Stewart mandag kveld. Han skriver det for Football Insider.

Begge skal ha blitt imponert over den unge målvakten.

Pitaluga fikk førstelagsfotball for Macclesfield tidligere i sesongen, da han var på utlån. Der holdt han nullen 11 ganger på 23 kamper, før låneavtalen ble avbrutt på grunn av en ankelskade. Nå er han helt skadefri igjen.

Ifølge Lynch er han lysten på førstelagsspill for å komme med i Brasils tropp til OL i Paris i 2024. Han er bak Alisson Becker, Caoimhin Kelleher og Adrian i køen om keeperplassen på Anfield. Kelleher er en spiller det er forventet å være en del interesse for til sommeren, mens Adrians kontrakt går ut 30. juni. Det virker ikke helt utenkelig at Pitaluga kan få flere kamper på benken eller i ligacupen dersom han blir værende på Anfield neste sesong.