Live klokken 14.30: – Jeg var glad for en pause, men nå er jeg klar igjen

Følg pressekonferansen live fra klokken 14.30.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen til livedekning

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før møtet med Manchester City på Etihad. 

Klopp er på plass klokken 14.30, og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt.

Klopp er på plass!

Diaz tilbake i trening, er han klar for å spille? Og hva med Nunez?

– Luis er tilbake i små deler av treningen etter lang tid ute. Fantastisk å ha han tilbake, det gir oss en boost. Men han kommer ikke til å trene med oss i dag, han er ute og løper nå. Dette var første uke tilbake, og neste uke vil han kanskje være helt tilbake i full trening. Så da tror jeg han vil være klar. Men det ser lovende ut. Vi er i siste fase. 

– Darwin kunne ikke trene et par-tre dager denne uken, men i går var han i full trening. 

Å møte City som er i tittelkamp når dere kjemper om topp fire?

– Superviktig kamp, for begge lag. For øyeblikket må vi vinne fotballkamper. Du får det du fortjener, vanligvis, hvis du jobber hardt nok. Det er en enorm kamp, og en enorm uke. Men de fortjener all oppmerksomheten vår. Guttene er tilbake, noen trente for første gang i dag, men det er det samme for City. Mot City må du være på ditt beste, forsvare deg på et superhøyt nivå og spille fotball i tillegg. De dominerer, men man må spille fotball i tillegg. 

Haalands mulige skade, hvordan påvirker det forberedelsene?

– Ikke mye, for vi jobber mest med å sørge for at de aldri får spilt den siste pasningen der Haaland kommer inn. De har vunnet ligaen uten en spiss også og er alltid gode. Jeg tror ikke City vet hvordan vi kommer til å spille. Du vet aldri hvem som spiller, så du må være forberedt på ulike scenarier.

Gleder deg til storkampene den neste uken?

– Det er som en Champions League-uke. Jeg gleder meg veldig. Vi vet at kampen i Madrid var dårlig, og at det var dårlig mot Bournemouth. Før det var det verdensklasse. Det er det vi må ta med oss. Vi må møte opp mot City og gå for det. Du vil spille disse kampene. Vi spiller mot City, Chelsea og Arsenal hver sesong, men det er spesielt å møte dem i løpet av én uke. De fleste guttene er friske og raske. 

En nyttig pause etter Madrid-kampen?

– For meg passet det bra. Jeg var klar for noen dager uten å analysere kampen igjen. Det er ingen problem å bli slått ut av Real Madrid. Du kan tape der. Men vi burde vise mer enn vi gjorde den kvelden. 

– Jeg var glad for en pause, men nå er jeg klar igjen. Nå er det to måneder med mye å kjempe for. Dette er starten, en viktig start. 

Sterk avslutning på sesongen

– Historisk har vi avsluttet sterkt. I fjor vant vi nesten fire trofeer, men i år har vi røket ut av alt. Det er en måte å få oss ned på jorden igjen, og det viser at det aldri var lett, det vi gjorde. Hvis man yter litt mindre, så mister man det. Nå er det tydelig at topp fire er det vi virkelig kan gå for. Vi er ikke en perfekt posisjon, men vi må vinne mange kamper. Vi kan legge press på lagene foran oss. Men det handler om hvordan vi finner jakthumøret og tar det derfra.

Skadene

– Naby er ute. Han kom tilbake med en muskelskade. Vi får se hvor lenge han er ute, det er jo ikke så lenge igjen av sesongen. 

– Thiago ser bedre ut. Hvis det går etter planen vil han ta del av trening med laget neste uke. 

– Joe er tilbake. Rhys Williams har en kjenning.

– Det har vært noen mageproblemer, men det tok slutt for to dager siden.

Rotasjon med tanke på tre kamper på kort tid

– Vi spiller lørdag 13.30 og tirsdag kveld. Med tanke på reisen er det bedre å spille Champions League enn i London, for det er så langt til hotellet. Men det har ikke noe med denne kampen å gjøre, vi må gi full gass i alle kampene.

Bra resultater mot topp seks, dårlig mot bunnlag. Hva er grunnen til det?

– Vi hadde mange sjanser mot Forest før de scoret, vi hadde øyeblikk. Bournemouth var litt liknende, vi hadde våre øyeblikk uten å spille bra, men ikke bra nok. 

– Når ting går bra og alt er på stell setter vi bare ballen i mål i sånne øyeblikk. Men når det ikke går, må du prøve hardere. Og forsøke å drepe kampen.

– Problemet i kampene var at vi havnet under, og det er historien denne sesongen. Det er grunnen, reaksjonen etter å ha havnet under 1-0. De scoret på sin sjanse. 

– I de andre kampene har vi prestert bedre. Før har vi slitt med ballen mot dyptliggende lag, men det har ikke vært problemet denne sesongen. Vi har vært skapende, men har ikke scoret og reagerte for dårlig på baklengsmål. 

Mot topp seks-lagene: 

– Vi spilte en superkamp mot Tottenham, mot United. Hjemmekampen mot City var super-intens. Arsenal var en dårlig dag, Luis ble skadet og dommeren beklaget straffesparket. Målet de scoret var blindsonen til VAR. Vi kunne ha vunnet den kampen. Når vi er i kampen, er vi sterke, men vi må holde oss i kampen. Vi må takle tilbakeslag bedre. Det må vi jobbe med.

Begynt å planlegge neste sesong i landslagspausen?

– Det er den eneste vi gjør i landslagspausen. 

Noe nytt om sportsdirektør og spillere?

– På spillersiden er jeg positiv. Det er samtaler, ingenting er avgjort. Men vi jobber veldig mye. 

Det var alt

Det var det Jürgen Klopp hadde å si i den åpne delen av pressekonferansen.