Haaland skadet halvannen uke før Liverpool møter City

Erling Braut Haaland har forlatt den norske landslagstroppen etter å ha fått kjenning med en lyskeskade.

Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland er blitt tvunget til å trekke seg fra den norske landslagstroppen foran EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Georgia på grunn av et lyskeproblem.

Premier Leagues soleklare toppscorer har returnert til Manchester, hvor han skal gjennomgå ytterligere tester for å komme til bunns i problemet. 

22-åringen skal ha fått skaden i 6-0-seieren over Burnley i FA-cupen i helgen, hvor han gjorde hat-trick. Haaland har gjort åtte mål på Citys to siste kamper.

Kamp mot klokka

Haaland får nå en kamp mot klokka for å rekke kampen mot Liverpool, som har tidlig avspark klokken 13.30 lørdag 1. april.

- Vi håpet at dette bare var en kjenning som skulle gå over til lørdag, men etter å ha gjort tester og undersøkelser i går ble det klart at han ikke rekker kampene mot Spania og Georgia. Det er bedre at han da får medisinsk oppfølging i klubb, sier landslagslege Ola Sand til Norges Fotballforbunds nettsider.

Landslagslege Sand bekrefter til Dagbladet at det var ham selv og Haaland som bestemte at 22-åringen skulle reise hjem.

- Det er høyre lysk. Det er en ny skade, sier Sand til Dagbladet.

- Erling tok det tungt da han skjønte at han ikke kunne være med å fighte for laget. Heldigvis er det fortsatt plenty med selvtillit, talent og samhold i denne gruppa til å vinne poeng i de neste kampene. Vi kommer ikke til å henge med huet en millimeter, men fortsetter jobben for å være maksimalt forberedt til lørdag og tirsdag, sier landslagssjef Ståle Solbakken til NFF sine nettsider.

Toppscorere Premier League

1. Erling Braut Haaland, Manchester City 28

2. Harry Kane, Tottenham 21

3. Ivan Toney, Brentford 16

4. Marcus Rashford, Manchester United 14

5. Gabriel Martinelli, Arsenal 13

6. Bukayo Saka, Arsenal 12

7. Miguel Almiron, Newcastle 11

7. Aleksandar Mitrovic, Fulham 11

7. Rodrigo, Leeds 11

7. Mohamed Salah, Liverpool 11

11. Martin Ødegaard, Arsenal 10

Nedbrutt og frustrert

Solbakken vet ikke om Haaland blir klar for Manchester Citys kamp mot Liverpool etter landslagspausen.

- Han var preget og nedbrutt da jeg snakket med ham på et hotellrom klokka halv tolv i natt. Han er dypt frustrert, sier Solbakken til Dagbladet.

Etter overgangen til Manchester City har Haaland kun hatt et lite skadeavbrekk, og han har hyllet det medisinske apparatet i klubben. Han har vært på banen i 26 av 27 Premier League-kamper, og står bokført med hele 28 mål på disse 26 kampene.