Bekreftet:Hodgson med sensasjonelt comeback i Palace

I en alder av 75 år vil den tidligere Liverpool-manageren Roy Hodgson ta fatt på sin 24. managerjobb.

Crystal Palace bekrefter at tidligere Liverpool-manager Roy Hodgson erstatter Patrick Vieira i managerstolen på Selhurst Park. Det betyr at 75-åringen gjør et sensasjonelt comeback bare to år etter at han forlot stillingen som Palace-manager, og ble erstattet av nettopp Vieira.

Ikke lenge etter ble Hodgson ansatt som Watford-manager etter Claudio Ranieri. Han tilbrakte fire måneder på Vicarage Road, men Watford rykket ned og Hodgson forlot The Hornets etter sesongen. Da uttalte 75-åringen at han trodde var ferdig som manager på toppnivå.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å søke på flere Premier League-jobber. Det er en veldig krevende verden, og jeg synes jeg har fortjent retten til å trekke meg tilbake og ha litt fritid, slik at jeg får vært mer sammen med min kone og min sønn, sa Hodgson til Sky Sports News den gangen.

McCarthy blir assistentmanager og Lewington førstelagstrener

Lukten av sagmugg har imidlertid lokket Hodgson ut av pensjonistenes rekker. Palace har ansatt Hodgson som manger ut sesongen, med Paddy McCarthy som assistentmanger, mens Ray Lewington returnerer til klubben som førstelagstrener. Dean Kiely fortsetter som keepertrener.

Det var forventet at Hodgson ville ta med seg Lewington som trener. Duoen jobbet sammen med mesteparten av den nåværende Palace-troppen under Hodgsons forrige periode på Selhurst Park. McCarthy ledet Palace som midlertidig manager da The Eagles ble slått 4-1 av Arsenal på søndag.

Hodgson var manager for Palace i fire sesonger, fra 2017 til 2021. Nå tar han over et Palace-mannskap som ligger på tolvteplass i Premier League, og som kjemper for å unngå nedrykk i den rekordjevne bunnstriden. Palace har ti kamper igjen å spille, og åtte av dem er mot lag på nedre tabellhalvdel. 

Målet er å berge plassen

– Jeg ønsker Roy og Ray velkommen tilbake til klubben. Vi er inne i en veldig utfordrende periode, men vi tror at Roy og Rays rutine og kunnskaper om klubben og spillerne, sammen med Paddy, kan hjelpe oss med å holde oss i Premier League, sier Palace-formann Steve Parish.

– Det er et privilegium å bli spurt om å returnere til klubben, en klubb som alltid har betydd svært mye for meg, og bli gitt den viktige oppgaven med å snu den negative trenden. Vårt eneste mål er å begynne å vinne kamper, og ta de poengene som er nødvendig for å sikre vår Premier League-status, kommenterer Hodgson selv. 

– Crystal Palace er kjent for å kjempe, og jeg er ikke i tvil om at våre supportere vil kjempe sammen med oss, og at vi begynner med det mot Leicester neste lørdag, legger den tidligere Liverpool-manageren til.