Klopp trakk frem tre mann som særdeles viktige for at det ble full pott mot Wolves

Etter at Liverpool holdt buret rent i fjerde ligakamp på rad var Jürgen Klopp spesielt godt fornøyd med tre av sine defensive spillere.

– Vi er avhengige av godt forsvarsspill. Vi trenger det også, og i denne kampen var forsvarsspillet veldig bra, i det som var en vanskelig kamp for forsvarsspillerne, slo Jürgen Klopp fast under sin pressekonferanse etter den fine 2-0-seieren over Wolverhampton.

Manageren var fornøyd med prestasjonen totalt sett også, men trakk spesielt frem de to midtstopperne og Fabinho. Ifølge The Athletic fant 41 av Fabinhos 47 pasninger en medspiller i denne kampen, noe som gir en pasningssuksess på 87 prosent. Brasilianeren gjorde tre taklinger og like mange brytninger. Wolves hadde bare ett skudd på mål, og det kom i løpet av kampens tre første minutter.

– Jeg synes vi presterte bra i denne kampen, og leverte en veldig god kamp generelt sett, men spesielt midtstopperne og Fabinho sammen leverte varene. Måten de dekket rom på og hvordan de stoppet kontringer. Hvordan de forsvarte seg inn på midtbanen, noe som er veldig viktig mot et lag som spiller med bare en spiss. Jeg synes de gjorde det veldig bra.

– Når vi hadde ballen i laget så vi også ganske gode ut i flere situasjoner, med Harvey og Stefan som fant rom og jobbet bra. På topp vokste vi inn i kampen. Det var ikke en kamp der vi umiddelbart skapte masse sjanser, men vi vokste som sagt inn i kampen. Alle spillerne var involvert når vi skapte farligheter, og alle jobbet også ekstremt hardt defensivt. Det er derfor du vinner fotballkamper, slo Klopp fast.

Uenig i annulleringen

Liverpool-manageren fikk også spørsmål om Darwin Nunez, som var tilbake etter sin skulderskade.

– Jeg vil si at han nærmer seg. Alle kan se at han er en håndfull for motstanderen. En skikkelig trussel. Han fikk et mål annullert, men det var en super reaksjon og en super avslutning fra hans side. Løpene hans er gode. Det ene nedover langs linjen endte med et innlegg som ikke kom frem, men det var ganske likt målet mot Everton. Vi utnytter hans hurtighet i begge retninger, både offensivt og defensivt. Han er veldig god. Han er fortsatt en ung spiller, og jeg tror alle kan se at han vil bli svært god. Det er det ingen tvil om. For oss er han allerede superviktig.

Klopp var spesielt godt fornøyd med lagets reaksjon etter den underkjente scoringen til Nunez, som Liverpool-manageren mente aldri burde ha blitt annullert.

– Jeg ser på hele kamputviklingen som viktig for oss. Jeg mener vi gjorde en veldig bra første omgang, og spilte slik vi måtte spille. Vi skapte ikke så mange klare sjanser. Den beste var trolig headingen til Harvey da han bommet på mål. Det var noen minutter der vi hadde det litt for travelt i første omgang, og ting skjedde ikke for oss. Men vi roet oss ned igjen, fant den nødvendige tålmodigheten og spilte på riktig vis.

– I andre omgang, rundt tidspunktet vi fikk den annullerte scoringen, økte vi presset og skapte et par veldig gode situasjoner. Dere har sikkert sett den annullerte scoringen i reprise et par ganger, og når du ser den i sakte film ser du at det er kontakt, men jeg mener likevel at målet burde ha vært godkjent. Men det er ikke viktig lenger. Spillerne har ikke tilgang til repriser, og for dem så det ut som et mål som burde ha blitt godkjent. Vi måtte reagere på annulleringen. Jeg var ikke bekymret for hvordan guttene ville reagere, for de reagerer alltid godt på slike ting.

Høydepunktene fra 2-0-seieren over Wolves:

– Vi tvinger frem en ny scoring. Jeg mener at Virg burde ha scoret allerede på headingen etter frisparket, men så får vi en topp situasjon der Diogo legger inn til et veldig flott mål. Deretter kommer vårt andre mål etter eksepsjonelt spill, og en veldig god kontring. Hver pasning var perfekt. Og etter det kontrollerte vi kampen. Det var en god prestasjon fra oss, og en veldig viktig seier. Vi holdt buret rent igjen, noe som var til stor hjelp. Alt dette er positivt for oss.

Manchester United hvilte flere sentrale spillere

Nå venter en ny vrien oppgave på søndag, når tabelltreer Manchester United kommer på besøk. De røde djevlene ligger ti poeng foran Liverpool før den kampen.

I går kveld tok Manchester United seg videre i FA-cupen ved å slå West Ham 3-1 takket være to svært sene scoringer. Erik ten Hag gjorde seks endringer på laget og hvilte en rekke spillere, i en kamp hvor han først satte inn karer som Casemiro, Rashford, Fred og Varane i andre omgang. David De Gea, Diogo Dalot, Bruno Fernandes, Antony og Wout Weghorst var de eneste som startet kampen mot West Ham som også startet ligacupfinalen mot Newcastle i helgen. Jadon Sancho og Luke Shaw var ikke i troppen mot West Ham. Førstnevnte var syk, mens sistnevnte fikk en liten skade i ligacupfinalen.

– Søndagens kamp blir helt annerledes, og en stor utfordring. Manchester United er formlaget for øyeblikket, sammen med Arsenal og City. Alle lagene i toppen av tabellen er ganske gode for øyeblikket. Jeg har ikke sett hvilket lag United stilte med mot West Ham i FA-cupen, men de byttet kanskje ut ganske mange? Det betyr at noen av dem vil være mer uthvilte enn våre gutter, men vi har fordelen av å spille hjemme på Anfield. Jeg syntes Anfield-publikummet viste seg frem i kveld, og det var noe jeg syntes var virkelig supert. Sammen kjentes det ut som vi var en enhet. Vi sto sammen. Jeg elsket det. Det trenger vi igjen på søndag, for det blir selvsagt en vanskelig kamp, sa Klopp om søndagens batalje. 

– Vi ville møtt United i helgen uansett hvilket resultat vi hadde fått i kveld. Du må alltid slå tilbake, men uansett må vi benytte denne seieren for vår generelle situasjon. Vi må bygge videre på denne prestasjonen og dette resultatet. Vi skal gjøre alt for å klare nettopp det.

Liverpool - Manchester United spilles på Anfield søndag 5. mars klokken 17.30, og blir sendt direkte på V sport PL og Viaplay.