Vi fulgte pressekonferansenLiverpool har ingen nye skader etter onsdagens kamp

Jürgen Klopp var i veldig godt humør på fredagens pressekonferanse.

Tidlig pressekonferanse i dag

Allerede kl. 10.30 i dag skal Jürgen Klopp møte pressen og komme med siste nytt før søndagens storkamp mot Manchester United.

Dersom du vil se pressekonferansen, kan du bruke videovinduet i toppen av denne artikkelen.

Vi oppdaterer denne saken fortløpende med alt manageren sier før kampen med erkerivalen.

Klopp er på plass

Oppdateringer følger...

Skadesituasjonen

– Sist jeg møtte dem var spillerne i godt humør. 

– Jeg antar at det fortsatt er slik. Fysisk bør de være klare, mentalt bør de være klare. Vi vant forrige kamp, så hvorfor ikke. Jeg har ingenting å klage på.

– Det er tidlig og jeg har ikke sett spillerne i morges, men i går kveld var alle friske, utenom Thiago og Luis Diaz som er skadet. Joe nærmer seg, men er ikke nærme nok.

Om å møte United

– Uten følelser vil det være en trist kamp. Jeg tror ikke det er noe vi skal prøve på. Det er alltid fotballen det handler om. Du trenger følelser, men du trenger også alle de andre ferdighetene.

– Det er ikke vårt første møte med dem. Det er kanskje det for et par av spillerne, ikke deres første lokaloppgjør men første møte med United.

– Vi har alltid sett frem til denne kampen. Det er kampen – når det er mot United.  Det er en annen stor klubb også, så når vi møter dem så er det enormt. De siste to årene har vi gjort det ganske bra, men vi vet at de så langt har hatt en mye bedre sesong enn oss.

– Det trenger ikke å bety noe, det har vi selv opplevd når vi har hatt bedre sesonger enn United. Det betyr ikke at du bare vinner kampen, men at du har flere poeng. Det er ikke relevant for denne kampen. Du må bare sørge for at du er klar for den, og det er det vi skal være.

United med i kampen om fire troféer

Forrige sesong var det Liverpool som kjempet om fire troféer. United er så langt ikke slått ut av noen av turneringene de er med i.

Reporteren spør Klopp om det vil være til hjelp eller hindring for ham før denne kampen.

– Hvordan kan det hjelpe eller hindre? 

– Jeg kjenner til situasjonen og at dette konstant spør om det. De vant ligacupfinalen, som er en flott følelse, men så forstår du at du ikke har tid til å feire og spiller like etterpå, så du må være klar igjen og igjen og igjen. Nei dette har ingenting med oss å gjøre. De har gjort det veldig bra i år, og har blitt som en maskin til å få resultater, har gode prestasjoner, spiller topp fotball, og når de ikke spiller så bra får de resultater, så derfor er de der. 

– Alle vet at de for fullt er med i kampen om å vinne ligaen. Men det er ikke så viktig for søndag, for vi skal også være der, og vi skal prøve å være på vårt beste.

Om Marcus Rashford og Uniteds trussel

– Det er vanskelig, eller bortimot umulig, å være positiv om noe i Manchester United når du er Liverpool-manager. Det er ikke som at jeg ser dem og håper at de vinner, men jeg er glad på hans vegne.

– I fjor spilte han ikke på det nivået som han kan prestere. Nå spiller han fantastisk. Hurtigheten, teknikken, hvor rolig han er foran mål. Han scorer både mål i verdensklasse og de enkle målene. 

– Vi har spilt mot offensive spillere i verdensklasse før, og dersom du skal stoppe ham med én mann vil du mislykkes, så vi må forsvare oss sammen. Det er ikke den eneste skumle spilleren de har. Fernandes beveger seg veldig smart og dukker opp, og plutselig er han er der. Casemiro linker alt, og den som spiller ved siden av ham vil være en god spiller, enten det er Fred eller McTominay. Eriksen er en de vil savne, for han hadde en veldig god sesong.

– Forsvarsspillet og måten de går mann mot mann i forsvarsspillet gjør det veldig fysisk, og på kontringene med den andre kantspilleren, hvem det vil bli av Sancho eller Antony, og så har du den fysiske nederlenderen på topp. De har et bra oppsett.  Det er ikke et lag de har bygd for de neste 20 årene, for spillerne de har kjøpt er for her og nå, men her og nå er de veldig bra.

Topp fire

– Jeg snakker vanligvis ikke om det, og det er stort sett når noen spør meg om det.

– Dette er en uke der vi ønsker å gi sesongen et skikkelig løft, og med det forrige resultatet og hvordan det gikk, så må vi nå ta det neste steget. Det er ingen tvil om det, og ingenting er avgjort ennå, men det har vært bra for oss.

– Vi har tøffe motstandere. United, andre vil komme, vi må dra andre steder – men vi vet at alt er mulig i fotball. Vi må sørge for at vi er 100 prosent klare, og at vi ønsker det litt mer enn de andre. At vi bruker vårt publikum på riktig måte, og virkelig går for det. Det er så mye som er mulig, og som jeg har sagt ønsker jeg å skvise mest mulig ut av denne sesongen. Det betyr at vi skal prøve å komme så høyt på tabellen som mulig. Ingen vet hvor høyt det kan bli for øyeblikket, så vi må bare ta de avgjørende stegene.

– Vi må ta det derfra, og så kommer neste kamp. Det er mye bedre å sitte her og besvare spørsmålene deres når vi har vunnet forrige kamp. Det er min første motivasjon, at vi har en kamp og må vinne den slik at jeg slipper å sitte her på en pressekonferanse etterpå og se i ansiktene deres og alle de ubrukelige spørsmålene, spøker Klopp.

– Jeg kan si det til guttene, at de kan gjøre mitt liv enklere, men i tillegg til det er det fem millioner grunner til at vi ønsker å vinne denne kampen, så la oss prøve på det.

Om en seier mot United vil gi laget et ekstra løft

– Spørsmålet ditt ga omtrent svaret, så skal jeg repetere det?, spør Klopp.

– Det er riktig. Jeg skal si det etterpå dersom vi vinner, så skal jeg si hvor stort løft det ga. Det vil bli vanskelig, så vi kan ikke sitte her og snakke som om at det allerede har skjedd. 

– De har en bedre sesong enn oss så langt, men heldigvis betyr det ingenting på søndag. Vi har våre egne mål, og ja det ville gitt oss et løft, 100 prosent, men i dag og i morgen og på søndag er det viktigste at vi viser at det fortsatt er utrolig vanskelig å møte oss.

– Når du spiller der ser det veldig vanskelig å spille mot dem, så vi må vise at det ikke er noe moro å møte oss. 

Ten Hags første sesong i United

– Jeg har ikke tenkt så mye på det for å være ærlig. Om jeg er overrasket... Kanskje ikke.

– Gå gjennom laget, hvordan skulle de ikke være gode? Vis meg en spiller og si «hva er det han gjør der?». De er rutinerte, har kvalitet, og en god spillestil. En ny måte å forsvare seg på.

– Forskjellen i måten de forsvarer seg nå sammenlignet med tidligere år er en stor forskjell. Det er mer fokusert på mann, og med ballen har de bare kvaliteter og gode idéer. 

– De er superrutinerte spillere. Eriksen og Casemiro. De har vært overalt i verden og suksess overalt. Rashford er i sitt livs form, og det har sikkert blitt påvirket av Ten Hag, men når mine spillere presterer bra er det ikke som at jeg sier «det var jeg som gjorde det», så Erik vil vite at Rashford er et skikkelig stort talent, og nå leverer han.

– Sancho gikk gjennom en vanskelig periode, men nå er han tilbake. De er et veldig godt lag, så hvordan skulle de ikke kunne ha suksess? Men igjen – de må møte oss. Jeg vil vise at det er annerledes, på en positiv måte for oss.

Om dette er det beste United-laget han har møtt

– Jeg vet ikke om det er på sitt beste. I mitt andre eller tredje år her, da José var der, så ble de nummer to?

– Da var de ganske gode, og de vant Europa League også det året? I 2017.

– Når du ser de fra tid til annen, så er alt de gjør flott, fantastisk, og jeg kan se for meg hvor irriterende det må ha vært i de siste årene når det var oss, de sa «Klopp gjør ditt og datt», får inn unge spillere – det er litt...

(Klopp signaliserer her at det er litt til å spy av)

– Det er helt greit, de fortjener det og hvor de er, de spiller god fotball og fortjener poengene, Arsenal er fantastisk, får resultatene og spiller god fotball, jeg respekterer det stort. City er City, spiller god fotball og er også med. Det er ikke der vi er i år, men vi har vært der de siste årene og ønsker å være der igjen – 100 prosent. Utenom det kunne jeg ikke vært mindre interessert i hva de gjør...

– Jeg respekterer det, og så analyserer vi det. Dersom dette ikke tar for lang tid har jeg tid for et analysemøte om noen minutter. Da skal vi finne flere måter vi kan gi dem problemer enn vi klarte i første kamp mot dem. Det er det eneste jeg tenker på når det kommer til United.

Fabinho på vei tilbake til sitt beste

– Han er det. Det er åpenbart.

– Da jeg snakket om det ble det litt merkelig fordi jeg sa Fabinho ikke var på sitt beste, så sa folk «han sa det, han sa det», men alle kunne se det! Hvorfor skulle jeg ikke si det åpenbare?

– Nå kan alle se at han er på vei tilbake. Det er akkurat det vi trengte. Vi snakket nettopp om Rashford, og det er en annen posisjon på banen, men slike ting skjer. Du kan ikke forklare det. Jeg var så fornøyd med Fabinhos siste kamp. Så glad for det. Det var så mange ting som var akkurat det vi trengte. Han fikk inn de lange beina sine her og der, og spilte en veldig god kamp.

– Det er det vi er vant med fra ham. Fyrtårnet, støvsugeren, og alle disse tingene. Det kommer et punkt der disse tingene tas for gitt. Du mister ballen, men det er ikke noe problem for der kommer Fabinho, så har du ballen igjen. Selvsagt savner du de tingene når han ikke er der, og hvordan kan du forberede deg på sånt? Vi har ikke fem 6-ere i klubben, så det var veldig veldig bra. Jeg er glad på hans vegne, og glad for oss at han ser ut til å være som den gamle selv igjen.

At Liverpool har gått lengst uten å få straffespark

Klopp ble spurt om de 11 månedene det har gått siden laget hans sist fikk en straffe i Premier League, og om han synes det er merkelig.

– Ja, var det korte svaret fra manageren til stor latter fra salen.

– Med alle de negative statistikkene vi har hatt denne sesongen... Inntil forrige uke hadde vi nest mest ballinnehav, nest flest skudd på mål, nest flest skudd, nest flest innlegg. På statistikken er vi fortsatt der oppe. Vi er ofte i motstanderens boks. Jeg aner ikke hvordan det kan skje, men det har skjedd.

– Vi vant forrige kamp 2-0, men det var så mange merkelige situasjoner i kampen. Ikke straffesituasjoner, de så jeg ikke, men det var så mange merkelige situasjoner. Wow – hvordan er det mulig. Men du aksepterer det, og spesielt når du vinner. Da snakker du ikke om det, eller tenker på det, men å ikke få straffe på så lang tid er... morsomt. Jeg tror ikke vi har fått så mange straffer siden jeg kom hit, og vi har hatt perioder der vi har bodd i motstanderens boks, men fortsatt ikke.

– Det er ikke noe jeg kan endre på. Vi får se, men det er fint at noen andre fant statistikken slik at vi ikke trengte å nevne det.

Det var det

Jürgen Klopp var i kjempeform, og veldig godt humør på pressekonferansen. Nå snakker han med søndagsavisene, og hva han sier i den lukkede delen får vi først vite lørdag kveld eller søndag morgen.

Liverpool - Manchester United spilles søndag kl. 17.30, og vises på V Sport PL og Viaplay.