Nå er Liverpool på toppen av formtabellen

I sin beste ligaform på ett år.

Etter en rekke med fryktelige resultater mot Brentford, Brighton og Wolves er Jürgen Klopps Liverpool nå tilbake i toppform i Premier League. Søndagens 7-0-seier over Manchester United fører de røde til topps på formtabellen, og både offensivt og defensivt ser det nå ut til å løsne. 

Ingen har scoret flere mål enn Liverpools 13 på de fem siste kampene i Premier League, og det er ingen som kan matche null baklengsmål i den samme perioden. 

Vi må tilbake til samme tid forrige sesong for å finne sist de røde holdt nullen i fem ligakamper på rad. Da skjedde det i forbindelse med en rekke med ti ligaseiere på rad, og vi kan jo håpe at Klopp og co er i ferd med å sette sammen noe liknende nå. 

City og Arsenal holder koken

Det er kun de to som kjemper om seriegullet, Manchester City og Arsenal, som holder følge med Liverpool på formtabellen i Premier League. City står i likhet med de røde med 13 poeng fra sine fem siste kamper, men har en litt svakere målforskjell i perioden. Arsenal har på sin side plukket tolv poeng på de fem siste. 

Liverpool skal møte begge disse lagene, i tillegg til Chelsea, i løpet av sine fire neste seriekamper, så det vil komme større tester for Klopps mannskap den neste måneden. 

Manageren er nok derfor veldig opptatt av at man ikke skal ta av etter søndagens drømmekamp. 

– Jeg vet ikke hva dette vil gjøre med selvtilliten vår. Hva var resultatet i neste kamp etter at vi slo Bournemouth 9-0? Vi vant mot Newcastle? Det var bra, men det var i siste sekund. Det var en helt annen kamp, men en fantastisk kamp. Målforskjellen vår ser fortsatt ikke ut som vi har vunnet en kamp 9-0 og en annen kamp 7-0, om jeg skal være helt ærlig. Men jeg elsket prestasjonen. Jeg elsket de tre poengene, og resultatet var også bra, men jeg kommer ikke til å melke det, sa han på pressekonferansen etter kampen 

TOPP TI: Formtabellen, hentet fra footystats.

TOPP TI: Formtabellen, hentet fra footystats.

Lørdag venter nettopp Bournemouth når Liverpool skal jakte sin sjette strake kamp uten baklengsmål og fortsette jakten på topp fire.