Positiv samling for flere av Liverpool-spillerne

Kamptrening, scoringer og gode resultater stikkordene etter landslagssamlingen.

Årets første landslagspause er over, og for Liverpools del ser det ut til at de aller fleste kom seg helskinnet gjennom landskampene. Den eneste spilleren det er et spørsmålstegn rundt er Kostas Tsimikas, som ble byttet ut med en smell i ribbeina i mandagens privatlandskamp mellom Hellas og Litauen. Så langt har det ikke kommet noen oppdateringer på grekeren, men det skal ikke ha vært snakk om en alvorlig skade. 

Naby Keita, som hadde en god samling for Guinea, ble byttet ut til pause i mandagens kamp mot Etiopia, men det har ikke blitt rapportert om noen skade på midtbanespilleren som er kaptein på landslaget. 

Generelt ble det en samling der Liverpools representanter leverte godt på sine landslag. 

Flere scoringer

Mohamed Salah fikk med seg to mål og to målgivende pasninger for Egypt, og han er nå oppe i 50 mål på landslaget. Evighetsmaskinen kan stort sett spille hver eneste kamp gjennom sesongen, men fikk hvile det siste kvarteret da Malawi ble slått 4-0 tirsdag. 

Også Curtis Jones og Keita fikk med seg en scoring hver fra denne samlingen. 

Ibrahima Konaté er en annen som kan smile over gode prestasjoner. Han spilte begge Frankrikes kamper i EM-kvalifiseringen, og den tapende VM-finalisten vant og holdt nullen mot både Virgil van Dijks Nederland og Caoimhin Kellehers Irland. 

Liverpools landslagsspillere i mars

Her er kampbelastningen Liverpools førstelagsspillere fikk under samlingen i mars.

Ibrahima Konaté (Frankrike) - 180 minutter
Virgil van Dijk (Nederland) - 180 minutter
Andy Robertson (Skottland) - 180 minutter
Mohamed Salah (Egypt) - 164 minutter
Naby Keita (Guinea) - 131 minutter
Kostas Tsimikas (Hellas) - 109 minutter
Harvey Elliott (England U21) - 106 minutter
Curtis Jones (England U21) - 104 minutter
Caoimhin Kelleher (Irland) - 90 minutter
Jordan Henderson (England) - 90 minutter
Cody Gakpo (Nederland) - 45 minutter
Diogo Jota (Portugal) - fire minutter

Utlånte Conor Bradley spilte for øvrig 180 minutter for Nord-Irland i løpet av samlingen.

For England ble det verdifull kamptrening for Jordan Henderson, mens Andy Robertson var på pletten for Skottland med to målgivende pasninger da de vant begge sine kamper. 

Den eneste som kanskje skulle ønske seg litt flere minutter var Diogo Jota, som bare fikk et lite innhopp i løpet av Portugals to kamper mot Liechtenstein og Luxembourg. 

Hjemme på AXA Training Centre i Kirkby har det blitt rapportert at Darwin Nunez og Luis Diaz er tilbake i full trening før lørdagens møte med Manchester City.