Tidlig exit fører til tapte inntekter

Liverpool går glipp av store summer etter å ha røket ut av åttendedelsfinalen i Champions League.

Champions League er en gullgruve for de deltakende klubbene, og Liverpool har håvet inn hundrevis av millioner pund for sine prestasjoner i turneringen de siste årene.

I år endte det imidlertid med en tidligere exit enn det vi hadde håpet på, og det fører til at inntjeningen er langt mindre enn i fjor.
Bare i rene premiepenger fra UEFA går de røde glipp av over 30 millioner pund sammenliknet med i fjor, da de tok seg helt til finalen.

Taper også tv-inntekter

Liverpoolworld anslår at klubben på rene premiepenger fikk inn 58 millioner pund på deltakelsen i årets Champions League - nok til å finansiere kjøpene av Cody Gakpo, Calvin Ramsay og Fabio Carvalho.

Deltakelse i gruppespillet pluss fem strake seiere der sikret de røde om lag 26 millioner pund, mens det kom ytterligere drøye åtte millioner pund for å kvalifisere seg til åttendedelsfinalen.

Liverpools pott fra UEFA-koeffisienten øker noe sammenliknet med i fjor fordi den baserer seg på tidligere prestasjoner i turneringen. I år ga det om lag 24 millioner pund på konto.

Tv-inntektene vil komme i tillegg til dette når regnskapet gjøres opp i slutten av sesongen, men også her vil det bli tapte inntekter sammenliknet med i fjor fordi det ikke blir flere tv-kamper i Champions League denne sesongen.

I fjor ble det om lag 15 millioner pund i tv-inntekter, og ifølge Swiss Ramble håvet Liverpool inn over 100 millioner totalt på deltakelsen i Champions League.

Champions League-premiepenger

Deltakelse i gruppespillet: £13,6M
Uavgjort i gruppespillet: £800k
Seier i gruppespillet: £2,45M
Avansement til åttendedelsfinale: £8,4M
Avansement til kvartfinale: £9,3M
Avansement til semifinale: £11M
Tapende finalist: £13,5
Vinner: £17,5M

Omgjort fra euro til pund. TV-penger og koeffisient-inntekter kommer i tillegg

Kilde: UEFA