Tøff uke venter Liverpool, men Salah er best mot store lag

Egypteren er vassest når kampprogrammet kan virke vanskeligst.

Liverpools program i innspurten er ikke det verste, men før det skal Jürgen Klopp lede lage gjennom en knallhard april måned med blant andre Manchester City, Chelsea, Arsenal og Tottenham.

En mann han heldigvis kan se til er Mohamed Salah, som ser ut til å stortrives mot nettopp topplagene.

Salah har denne sesongen beskjedne, til han å være, 11 ligamål. Det gir en delt 7.-plass på toppscorerlista med Rodrigo Moreno (Leeds), Aleksandar Mitrović (Fulham) og Miguel Almirón (Newcastle).

På målgivende kan kun tre mann slå Salahs syv. Teller vi med alle konkurranser har Salah respektable 22 mål og 11 målgivende.

Elsker å score mot toppklubbene

Seks av ligamålene har kommet mot Manchester City, Tottenham og Manchester United. Altså over halvparten av målproduksjonen til 30-åringen.

Ser vi på karrieren til målmaskinen er det ingen han har scoret flere ganger mot enn rivalen Manchester United. Hele 12 ganger har det skjedd.

GNISTRENDE MOT DE LYSEBLÅ: Rico Lewis forsøker å stoppe Mohamed Salah på Etihad i desember.

GNISTRENDE MOT DE LYSEBLÅ: Rico Lewis forsøker å stoppe Mohamed Salah på Etihad i desember.

Nærmest følger Manchester City og Tottenham med 10 scoringer mot begge. Videre på lista er det West Ham (9), Watford (9), Arsenal (8), Bournemouth (8) og Chelsea (7).

City, Chelsea og Arsenal er som kjent Liverpools tre neste, og det blir en sentral kamp mot Tottenham i slutten av april.

Egypteren er langt fra noen «flat track bully» som bare netter mot bunnlagene. Da Bournemouth ble smadret 9-0 på Anfield i august gikk han av banen uten et eneste målpoeng.

Denne sesongen har han alt scoret mot Manchester City i ligaen (16. oktober) i Carabao Cup (22. desember) og Community Shield (30. juli).

Hva er oddsen for at Salah finner veien til nettmaskene lørdag? Hos oddssetterne kan du få rundt fire ganger innsatsen.

Lørdag 1. april fra 13:30 kan du se Manchester City - Liverpool på V Sport PL/Viaplay.