UEFA Youth LeagueScenene etter åttendedelsfinalen kan få konsekvenser

Det ble veldig dramatisk da U19-laget vant på straffer onsdag kveld.

Det var ikke bare førstelaget som var i aksjon onsdag kveld. Før avspark på Anfield var det også en viktig kamp på akademiet, der Liverpool U19 tok imot Porto til åttendedelsfinale i UEFA Youth League. Et Porto-lag som hadde Luis Diaz sin lillebror Jesus Diaz i troppen. 

Etter at det sto 1-1 etter ordinær tid, skulle det avgjøres med straffer. Ben Doak satte Liverpools første i stolpen, og etter at de neste åtte spillerne hadde scoret, kunne lillebror Diaz blitt helten og sendt Porto videre. Han sendte sin straffe på utsiden av mål. Liverpool scoret på sine neste to, mens Porto bommet, og dermed var de røde videre.

Så ble det kaotisk, med både jubelscener og håndgemeng.

UEFA vil etterforske

David Lynch, som skriver en ukentlig spalte her på liverpool.no, skriver for Football Insider at det ble delt ut tre røde kort etter kampen.

Kortene ble gitt til Liverpool-angriper Lewis Koumas, og Porto-duoen Umaro Cande og Goncalo Ribeiro.

At Koumas vil bli suspendert i kvartfinalen er allerede klart, men ifølge Lynch er det lite sannsynlig at det stopper der, og UEFA vil se på saken. Da kan Barry Lewtas måtte klare seg uten flere av sine profiler i kvartfinalen borte mot Sporting senere denne måneden.

UEFA venter nå på dommerrapporten fra den islandske dommeren Helgi Mikael Jonasson, før de bestemmer seg for å åpne sak.

Se høydepunktene og straffekonkurransen her:

– Det var synd det endte slik

Ben Doak var en spiller som hadde en blodig leppe etter kampen.

Manager Lewtas snakket om episoden etter kampen.

– Noen ganger når du har 30 unggutter der, så kan det renne over. Det var litt skuffende, for det så litt ut som en lekeplass på slutten. Jeg synes ikke prestasjonen vår gjenspeiler det, uttalte han ifølge Lynch.

– På veien hit snakket vi om måten de oppfører seg på. Jeg tenker at når du roer deg ned og følelsene kommer ut, så kan du oppføre deg på en viss måte. Nå tror jeg spillerne har roet seg ned og kommet seg inn. Jeg så åpenbart hva som skjedde, og det var ikke de peneste scenene, men samtidig så vet jeg ikke hva som skjedde. Noen ganger kan det bli sammenstøt når spillere løper og feirer etter en straffekonkurranse.

Kvartfinalen i UEFA Youth League skal spilles tirsdag 14. mars i Lisboa. Da er Sporting motstander, etter at de knuste Ajax 5-1 i sin åttendedelsfinale.

Dette er kvartfinalene:

Sporting - Liverpool
AZ Alkmaar - Real Madrid
AC Milan - Atletico Madrid
Borussia Dortmund - Hajdup Split

Det har vært portugisiske lag i finalen av UEFA Youth League i fire av de fem siste sesongene. Sporting er nå det eneste laget fra Portugal igjen i turneringen – mens Liverpool er eneste engelske klubb.

Chelsea er den eneste engelske klubben som har vunnet turneringen. Det skjedde sist i 2015/16-sesongen. De tapte finalene også i 2017/18 og 2018/19