UEFA tilbakebetaler finalebillettene etter fiaskoen i Paris

Liverpool-supporterne vil få tilbakebetalt det de betalte for finalebilletten i Paris.

Liverpool FC fikk 19 618 billetter til Champions League-finalen i Paris på Stade de France i mai i fjor. I forrige måned kom rapporten som la skylden på myndighetene og UEFA, og samtidig renvasket Liverpool-supporterne etter løgnene som ble spredt rundt deres rolle i kaoset som utfoldet seg i forkant av finalen.

UEFA vil nå tilbakebetale det Liverpools supportere brukte på finalebilletter, og i en pressemelding skriver de at det gjelder de 19 618 billettene klubben fikk, for inngangene A, B, C, X, Y og Z. Det var utenfor her det var fullt kaos, med lange køer, stengte innganger og et politi som brukte tåregass og andre virkemidler mot supportere som ventet på å komme inn til fotballkalenderens største kamp.

Tilbakebetales

Det bør legges til at det som nå skal refunderes, er til de som kjøpte direkte fra klubben, og svartebørs og gjennom sponsorer og andre hospitality-løsninger skal ikke dekkes.

Liverpool solgte billetter i disse prisklassene:

Kategori 1: £578.63 / 7266 kroner med dagens kurs - 4.6% av billettene
Kategori 2: £410.91 / 5166 kroner med dagens kurs – 16.4% av billettene
Kategori 3: £125.79 / 1570 kroner med dagens kurs – 55.7% av billettene
Kategori 4: £50.32 / 632 kroner med dagens kurs – 23.3% av billettene

Det europeiske fotballforbundet skriver i pressemeldingen at de setter pris på innspillene fra supporterunionen Spirit of Shankly (SoS) og Liverpool Disabled Supporters Association (LDSA) i denne prosessen.

– Vi anerkjenner de negative opplevelsene de supporterne hadde den dagen, og med denne ordningen vil vi tilbakebetale supporterne som kjøpte billetter og som ble mest berørt av problemene med å komme inn på stadion, står det i uttalelsen fra UEFA.

UEFA vil tilbakebetale Liverpool for alle billettene, og klubben skal så ta prosessen videre med supporterne. For Real Madrid-supportere eller nøytrale som støtte på problemer, finnes det et eget skjema der der sakene skal vurderes individuelt.

Akkurat det er Simon Hughes i The Athletic skeptisk til. Han har vært en av de som har dekket kaoset etter Paris-finalen.

«UEFA bør tilbakebetale alle som var på Champions League-finalen. Det var ikke bare Liverpool det gikk utover. Det gjorde det også med Real Madrid. Også sponsorer. Og æresgjester. Med å bare tilbakebetale Liverpool-supporterne signaliserer det for resten av verden at dette var et problem utelukkende for Liverpool, og det er ikke sant. Den uavhengige rapporten viser at de forsøkte å gjøre dette fra det øyeblikket avspark ble utsatt», skriver han på Twitter