United-kapteinen blir ikke straffet

Dommernes støttegruppe mente FA måtte straffe Bruno Fernandes etter søndagens kamp.

Det var tydelig at flere av Manchester Uniteds spillere var frustrert utover i den historiske andreomgangen på Anfield på søndag, da Manchester United gikk på sitt største ligatap i historien. Det skal sies at de har tapt 7-0 tre ganger tidligere, men sist var i 1931.

Mest frustrert var Bruno Fernandes, og da Trent Alexander-Arnold satte inn en takling nede ved hjørneflagget, og tok med seg ballen etterpå, så det ut til å renne over for portugiseren. Da Liverpools høyreback løp bort fra situasjonen kunne en på TV-bildene se at Fernandes ga assistentdommeren en dytt i ryggen før han startet spillet igjen.

Dommernes støttegruppe, Ref Support, gikk ut med en pressemelding der de ba fotballforbundet ta tak i situasjonen.

«Akkurat som når noen feirer som Ronaldo eller tar en Cruyff-vending, vil barn etterligne det de ser på TV. Vi snakker om en dommer i verdensklasse som får en dytt i ryggen her. Fernandes oppførte seg som et bortskjemt barn», sa Ref Support.

Får ingen følger

Det har vært mye fokus på dommere og hvor tøft det er å dømme kamper på barne- og amatørnivå i England det siste året. Det fikk spesielt Jürgen Klopp kjørt seg for, da han skjelte ut assistentdommeren i hjemmekampen mot Manchester City i høst. Han fikk først 30 000 pund i bot, men FA mente at han slapp for billig unna og ga ham også en kamp på sidelinjen. Det har også Jesse Marsch (tidligere Leeds) og Roberto De Zerbi i Brighton fått.

Nylig skrev FA et brev til alle Premier League-klubbene der de minnet dem på hvilket ansvar de har for hvordan spillere skal oppføre seg. Chris Sutton og Simon Jordan sammenlignet dytten med Paolo di Canio som dyttet dommer Paul Alcock i 1998 og fikk 11 kamper utestengelse.

The Mirror meldte tidlig at FA kom til å se på episoden – men det tok ikke mange timene før Daily Mail og Sky Sports rapporterte at en avgjørelse var tatt – og at Fernandes ikke kom til å straffes med noen utestengelse.

Daily Mail skriver at han heller kan vente seg en annen straff, og det er at oppførselen hans i kampen har irritert på seg nok folk, inkludert egne lagkamerater, til at han neppe kommer til å bli Manchester Uniteds nye permanente kaptein dersom Harry Maguire forlater klubben til sommeren. 

Se igjen høydepunktene: