– Vi så mye mer stabile ut nå enn mot Real Madrid

Liverpools manager mener at dette var et steg i riktig retning.

Det så lenge ut til at det kunne bli en kopi av helgens oppgjør mot Crystal Palace da Wolverhampton gjestet Anfield onsdag kveld.

Julen Lopeteguis menn holdt lenge Klopps menn i sjakk, men til slutt klarte hjemmelaget å trenge gjennom gjestene og ta tre viktige poeng i topp fire-kampen.

Det var en lettet Jurgen Klopp som ble intervjuet etter kampen.

Tok tilbake kontrollen

Tyskeren påpeker at laget til tider mistet grepet om kampen, men at de klarte å feste det relativt raskt. 

– Jeg er veldig fornøyd med seieren - vi måtte takle flere utfordringer. Vi startet veldig bra og hadde kontrollen, men så ble det litt hektisk. Vi klarte å finne rytmen igjen og få kontroll på kampen igjen, men det var fortsatt ikke helt perfekt.

Klopp forsto lite av hvorfor ledermålet til Darwin Nunez ble annullert, og mener det er lite hensiktsmessig å vise reprisene i saktefilm. 

– Andre omgang startet ganske intenst og publikumet var med, så scoret vi et nydelig mål som ble annullert. Jeg så det i reprise, og synes ikke det er et frispark. Alt ser ut som frispark i saktefilm. Reaksjonen vi hadde til det var veldig viktig, og akkurat det vi trengte i en fantastisk atmosfære. 

ANNULLERT: Darwin setter det han tror er ledermålet bak Jose Sa.

ANNULLERT: Darwin setter det han tror er ledermålet bak Jose Sa.

Defensiv bedring

Spesielt det defensive spillet trekker Klopp frem som positivt fra onsdagens kamp. 

– Genrelt sett gjorde vi det veldig bra defensivt i dag. Diogo i 10er-rollen var viktig, midtbanen var bra sammen og forsvarsfireren to høyt og vant avgjørende dueller. Vi så mye mer stabile ut nå enn mot Real Madrid. 

Etter annulleringen var det fare for at kampen kunne ebbe ut i en ny skuffelse, men spillerne var bestemte på å ikke la det skje på ny.

– Man må bryte ned motstanderen steg for steg - det er ikke ofte de gjør tabber og at man får enkle mål gratis. Guttene ønsket virkelig å vinne og scoret to fantastiske mål. 2-0 er et flott resultat. 

Nå ser tyskeren frem til en gigantisk kamp søndag kveld, når hans mannskap skal få bryne seg på det store formlaget i England - rivalen Manchester United.

– Det er en stor kamp mot et lag i form. Vi må være klare, og skal gi dem en skikkelig kamp.