Vil miste Salah i flere uker neste sesong

Neste sesong er det igjen Afrikamesterskap…

Det afrikanske fotballforbundet (CAF) har torsdag bekreftet at at Afrikamesterskapet 2023 skal spilles neste vinter.

På grunn av flyttinger og koronapandemien skulle egentlig dette mesterskapet vært i 2023, men kommer til å bli spilt når vi har kommet til 2024 på kalenderen. I utgangspunktet skulle 2023-mesterskapet også blitt spilt i Naby Keitas hjemland Guinea, men på grunn av den urolige situasjonen der kommer det ikke til å skje.

Det er Elfenbenskysten som blir vertskap for turneringen.

Mister Salah

Egypt har vunnet to av to kamper mot Malawi i dette landslagsoppholdet, og topper kvalifiseringsgruppe D til mesterskapet. De er så godt som kvalifisert til å delta.

Datoene er nå bestemt, og Afrikamesterskapet skal spilles mellom 13. januar og 11. februar 2024.

Det vil bety at Liverpool kommer til å miste Salah i en betydelig periode neste sesong. Trolig vil han også måtte slippes tidligere til mesterskapet for å møte opp med landslaget. Tidligere har spillerne heldigvis vært raskt tilbake når de har blitt slått ut – med unntak av Sadio Mané som fikk delta på feiringen etter at Senegal slo Egypt i finalen i 2022.

De røde ser ut til å miste Keita på Bosman-overgang denne sommeren, så Salah er per i dag den eneste spilleren som vil spille mesterskapet i Liverpools tropp.