– Champions League er ikke i våre egne hender, og vi har et tøft program

Jürgen Klopp ønsker ikke å fokusere på muligheten til Champions League-spill neste sesong, selv om Liverpool nå bare er seks poeng bak Newcastle og Manchester United.

Selv om Liverpool bare er seks poeng bak Newcastle og Manchester United på tredje- og fjerdeplass i Premier League, så har Jürgen Klopps menn spilt en kamp mer enn Newcastle og to mer enn Manchester United.

Liverpool-manageren vil derfor ikke fokusere så mye på avstanden opp til rivalene, og heller konsentrere seg om eget lags innspurt. Liverpool har seks kamper igjen å spille, og møter europacuprival Tottenham på søndag.

– Champions League er ikke i våre egne hender, og vi har et tøft program. Vi må bare stå på videre, og så får vi se hvor vi ender opp, sa Klopp til BT Sport etter 2-1-seieren over West Ham.

Liverpool opp på sjetteplass, og fikk i tillegg hjelp fra Steve Cooper og Forest

Liverpool opp på sjetteplass, og fikk i tillegg hjelp fra Steve Cooper og Forest

Med Liverpool-eier John W Henry på tribunen for første gang siden 9-0-seieren over Bournemouth i august tok Liverpool en sterk borteseier på London Stadium, samtidig som en av rivalene i kampen om europacupspill tapte.

Se scoringene fra London Stadium

Se scoringene fra London Stadium

To nydelige langskudd ga en scoring til hvert lag, mens Joel Matip ble matchvinner med et kraftfullt hodestøt da Liverpool slo West Ham 2-1 i London.

– Det Trent gjorde i kveld var helt hinsides bra

Klopp var meget godt fornøyd med prestasjonene til flere av sine spillere på London Stadium.

– Målet til Cody. Wow, for et knallskudd. Guttene virker i god form nå, og vi må utnytte dette og bli stabile. 

– Fabinho fungerte godt som bindeledd i kveld. Han spilte veldig bra. Og vi vet at Trent er en sensasjonell fotballspiller. Alle har snakket om at han ikke kan forsvare seg i denne posisjonen, men han kan det. Nå forsvarer vi oss bedre som lag. Det Trent gjorde i kveld var helt hinsides bra. 

– Jeg likte denne kampen, generelt sett. Vi spilte på en litt annen måte, men vi fløy inn i kontringspress-situasjonene. Curtis - wow! Jeg likte første omgang bedre enn andre omgang. Vi startet strålende. Jeg elsket vårt kontringspress.

Nunez fortsatt i en tilvenningsprosess

Darwin Nunez måtte nok en gang finne seg i å starte på innbytterbenken, og uruguayaneren klarte ikke å utrette så mye i det korte innhoppet han fikk.

– Darwin og vi blir fortsatt kjent med hverandre. Nå spiller vi på en ny måte, så vi må omstille oss. Men han er en maskin, sa Klopp.

– Nå har jeg nesten alle mine angrepsalternativer tilbake. Det gir meg slett ikke hodepine. Bobby er ikke tilbake ennå, og det er ikke så kult, men å ha mange angripere har aldri vært en hodepine. De kan alle spille fotball. Alt handler om kontringspress.

Liverpool har nå tre hjemmekamper på rad, mot London-lagene Tottenham, Fulham og Brentford. Først ute er Spurs, som kommer på besøk søndag ettermiddag.

Dødballer har blitt et varemerke - og nå lever håpet om topp 4!

Kampkommentar West Ham - Liverpool:Dødballer har blitt et varemerke - og nå lever håpet om topp 4!

Jürgen Klopps taktikkendring i samspill med knallgodt pasningsspill resulterte i Liverpools tredje strake seier. Her er vår kommentar fra kampen.

Kommentar 26.apr 23:42
Trent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Spillerbørs og folkebørsTrent fortsatte å levere i sin nye rolle, og to av forsvarskollegene ville også være med på leken

Trent Alexander-Arnold stortrives i sin nye rolle, og bidro med en ny målgivende. Andy Robertson slo gode cornere, og fikk også en målgivende. Mens Konaté-erstatter Joel Matip ble den store helten med sin susende heading som sikret alle tre poengene.

Kommentar 26.apr 22:41