Chelseas beskjed til Mount: Forleng kontrakten eller bli solgt

Chelsea gjør nye forsøk på å forlenge kontrakten med Mason Mount.

Mange ønsket seg Jude Bellingham, men Liverpool ser ut til å avblåse den overgangssagaen før den virkelig kom i gang. I stedet kan Mason Mount bli den det snakkes mest om frem til pre-season begynner om litt over to måneder. 

24-åringen har bare ett år igjen av kontrakten med Chelsea, og beskjeden er ifølge den troverdige Athletic-journalisten David Ornstein enkel: Forleng kontrakten eller bli solgt. 

– Det er enorm avgjørelse å ta for begge parter. Chelseas synspunkt er at de enten forlenger eller selger. Mount kan på sin side bli værende et år til og forlate klubben gratis i 2024, sier Ornstein ifølge Liverpool Echo.

For noen dager siden ble det kjent at Chelsea-eier Todd Boehly tok kontakt med Mount personlig for å diskutere en forlengelse etter at det lenge har vært stillstand i forhandlingene. 

Mount var i samtaler med Boehly før helgen

Mount var i samtaler med Boehly før helgen

Chelsea håper fortsatt å beholde midtbanespilleren.

Melder om produktive samtaler i jakten på Mason Mount

Melder om produktive samtaler i jakten på Mason Mount

Liverpool er ute etter mannen som tirsdag kveld står på motsatt banehalvdel på Stamford Bridge.

– Der fikk Boehly frem hvor viktig Mount er for Chelsea og hvor lyst de har til at han skal forlenge kontrakten. De kom fra samtalen med en positiv følelse og ser for første gang på lenge lys i enden av tunnelen, sier Ornstein.

Tjener mindre enn lagkameratene

Mount tjener det som i Premier League-sammenheng er relativt usle 80.000 pund, når vi sammenlikner med andre store stjerner, og midtbanespilleren skal ønske seg det tredobbelte i en eventuelt ny kontrakt. Da vil han nærme seg noen av de best betalte lagkameratene. 

Dersom Chelsea blar opp dette kan det hende den engelske landslagsspilleren forlenger med sin barndomsklubb, men hvis ikke er interessen stor fra flere klubber - ikke bare Liverpool. 

– Det er langt fra sikkert at Chelsea får det som de vil, og spesielt med tanke på at det er interesse fra klubber som Liverpool, Manchester United, Arsenal og kanskje også Bayern München, der gamletreneren Thomas Tuchel nå jobber, sier Ornstein.

Tidligere har det blitt rapportert at Chelsea ønsker seg 70 millioner pund for spilleren, men det er ikke sikkert noen av de interesserte klubbene ønsker å bla opp det beløpet. 

Kan ha spilt sin siste kamp

Tidligere denne uken snakket Chelseas midlertidige manager Frank Lampard for første gang om Mounts fremtid, og like etter ble det kjent at spilleren ser ut til å miste resten av sesongen på grunn av skade. Han kan dermed ha spilt sin siste kamp for klubben. 

– Akkurat det vet jeg ingenting om. Det er en samtale mellom Mason og klubben. Ingenting er avgjort, så vi må vente og se hvordan samtalene går, sa Lampard og la til at han synes det er synd at Mount kan forsvinne. 

– Alle vet hvordan jeg synes det er å jobbe med Mason og jeg liker å tro at han tenker det samme om meg. Vi kunne hatt behov for ham i kampene vi har spilt den siste tiden. Men hvordan fremtiden ser ut vil ukene og månedene fremover vise, og det er mellom Mason og klubben.

Hadde Lampard hatt noen fremtid som manager i klubben ville han nok gjort alt for å beholde Mount, men etter fem tap på fem kamper virker det helt utenkelig at han skal få fornyet tillit. 

– Min mening er åpenbar, men det er en sak mellom Mason og klubben.

Mason ble spurt om Trents nye rolle sentralt, men vil ikke ta spesielle grep

Mason ble spurt om Trents nye rolle sentralt, men vil ikke ta spesielle grep

Ryan Mason hadde mye på hjertet i møtet med pressen fredag.

Nå er Liverpool på toppen av formtabellen

Nå er Liverpool på toppen av formtabellen

I sin beste ligaform på ett år.