– Det har vært en veldig, veldig tøff sesong, men dette vil hjelpe

Diogo Jota scoret scoret sitt første mål på 33 kamper.

Endelig var måltørken over for Diogo Jota, etter 33 kamper pr for de røde uten scoring. Portugiseren har slitt mye med skader, og trolig også litt med selvtilliten etter å ha ventet ett år og én uke på forrige Premier League-scoring.

Etter kampen virket 26-åringen som en lettet mann i intervju med LFCTV.

– Det var en god følelse. Som spiss så ønsker jeg å score, og ikke bare ha målgivende slik jeg har hatt denne sesongen. Forhåpentligvis kan jeg fortsette med formen fra i dag, sier Jota.

Selv om scoringene har uteblitt, er det ikke slik at Jota ikke har bidratt. Siden han sist scoret for Liverpool har han 12 målgivende i alle turneringer, der sju av dem har kommet til Mohamed Salah. Det er bare Salah som har flere målgivende i samme periode, med 16, melder Michael Reid i Opta.

Etter at den første scoringen endelig satt, kom det én til – og det var en strålende avslutning på direkten helt nede ved stolpen.

– Det var litt fra forrige sesong også, der jeg ikke scoret i de siste kampene. Denne sesongen har vært veldig, veldig tøff, der jeg har slitt med skader. Nå prøver jeg å få det momentumet, og kamper som denne vil helt klart hjelpe med det. Det er en del av fotballen. Du prøver alltid å ha troen på deg selv, men når du får målet blir ting enklere i en spillers hode, sier han videre.

Stor konkurranse om plassene

Jota startet i angrepet sammen med Mohamed Salah og Cody Gakpo. I mandagens kamp gjorde Luis Diaz sitt comeback etter seks måneder på sidelinjen, og også Darwin Nunez måtte starte kampen fra benken. Jürgen Klopp har nå alle angriperne sine tilgjengelig før de siste åtte kampene av sesongen.

– Vi er Liverpool, og har store spillere. Som alltid er det en kamp å komme med i startelleveren, og om du ikke klarer det må du gi ditt beste når du kommer inn som innbytter, sier Jota.

– Vi må beholde troen. Så lenge det er mulig må vi ha troen. Men det kan vi bare gjøre ved å vinne kamper. Dette var et steg i riktig retning. Denne sesongen har vi hatt noen store seire og resultat, men har ikke klart å følge det opp, så forhåpentligvis kan vi denne gang få til en seiersrekke og vinne resten av kampene.

Neste motstander er Nottingham Forest – et lag som slo Liverpool på City Ground tidligere denne sesongen, men som igjen er nede under streken etter en tung periode.

– Vi vet at hver eneste kamp i Premier League er tøff, og spesielt nå på slutten når alle prøver å kjempe for noe slik at det blir enda mer konkurranse, men det er noe vi liker, og vi liker å bli involvert i gode fotballkamper. La oss håpe vi får det samme resultatet, sier Jota.