– Det mest gledelige for meg skjedde to minutter på overtid

Jürgen Klopp kunne glede seg over at kontringspresset endelig fungerte igjen.

Liverpool har slitt mye på bortebane denne sesongen, men mot Leeds United mandag kveld så det annerledes ut. Det kunne se ut som at laget hadde tatt med seg mye av selvtilliten fra de siste 50 minuttene mot Arsenal åtte dager tidligere.

Etterhvert rant også målene inn bak Illan Meslier i Leeds-buret. Jürgen Klopp fant størst glede av det som skjedde i det 92. minutt – og det var ikke en scoring.

– Hva som gledet meg mest? Kampens øyeblikk, og det beste som jeg nøt mest var i det 92. minutt. Jeg tror det allerede var 5-1 eller 6-1. Vi mister ballen, og fire spillere jakter ned den stakkars, stakkars spilleren fra Leeds der og da, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg tror det var det som var grunnlaget for hele kampen, fordi det ga oss stabilitet. Når det kommer til kontringspress var det definitivt den beste kampen vi har spilt denne sesongen. Trolig også med ball. At vi var rolige, kunne spille korte små pasninger, forberede hvilken retning vi skulle på en god måte, sier han videre.

– Rolig i de avgjørende øyeblikkene

At Liverpool har kommet i gode posisjoner denne sesongen har skjedd ofte, men de har ikke alltid vært like gode på å ta riktige valg med den avgjørende pasningen. Der var de dødelige på mandag.

– Minst tre av målene våre kom etter kontringspress, og det er til enormt stor hjelp. Så var vi rolige i de avgjørende øyeblikkene, og hadde noen fantastiske pasninger. Jeg synes Mohamed Salahs andre mål var et supert angrep. Jeg er ikke sikker på om det var Curtis Jones til Andy Robertson, og så til Cody Gakpo som spilte ballen til Mo, men det var veldig, veldig bra, oppsummerer Klopp.

– Vi hadde mange gode øyeblikk. Det siste målet var en sensasjonell pasning fra Trent, og Darwin kunne avslutte. Det var en god kamp, sier Klopp.

Må følges opp

Det er ikke første gang Liverpool har fått et stort resultat denne sesongen – men de foregående gangene har laget slitt med å følge det opp i neste kamp. Det var et av spørsmålene Klopp fikk av pressen etter kampen på Elland Road.

– Ja, jeg vet ikke. Jeg vet ikke hva det vil føre til. Jeg har sagt i alle TV-intervjuene allerede at det er superviktig det som skjer fra nå av, for det fortsetter også etter det. Det vil komme en neste sesong. Jeg aner ikke hvor vi ender opp denne sesongen, det vet jeg bare ikke. Det avhenger enormt av alle andre lag rundt oss, sier han.

– Så lenge det er lag foran oss, kan de vinne alle kampene sine og så lenge vi ikke møter dem kan de vinne alle kampene sine uten at vi kan gjøre noe med det.

Liverpool - Nottingham Forest spilles lørdag kl. 16.00, og vises på Viaplay og 3+.