Dramatikk i miniderbyet, med utvisning og utligningsmål i sluttminuttene

Det manglet som vanlig ikke på dramatikk i miniderbyet mellom Everton og Liverpool i Premier League 2.

Everton U21 - Liverpool U21 1-1: Det så lenge ut som Liverpool skulle tape søndagens miniderby på Haig Avenue i Southport, men så dukket Max Woltman opp foran mål helt på tampen av kampen, og satte inn utligningsmålet like etter at Everton hadde blitt redusert til ti mann.

Woltman hadde bare å sette ballen i tomt mål, etter strålende forarbeid av Owen Beck i forkant av den sene utligningen.

Harvey Blair hadde nær gitt Liverpool ledelsen tidlig i kampen, men hans avslutning ble reddet av Billy Crelin. Ballen hadde retning i lengste hjørnet, men Liverpool fikk bare en resultatløs corner ut av avslutningen.

For Liverpool skulle mye innom Ben Doak, og Ishe Samuels-Smith fikk kjørt seg på Evertons venstreback.

Det var imidlertid vertene som tok ledelsen tolv minutter ut i kampen, etter en strålende avslutning fra Stanley Mills, som løftet ballen over Marcelo Pitaluga.

Utover i første omgang tok Everton over initiativet, og virket farlige i hvert angrep. Pitaluga måtte blant annet redde fra Mills, mens Francis Okoronkwo skjøt utenfor fra godt hold.

For Everton måtte Stord-gutten Einar Iversen ut med skade i første ogang, og ble erstattet av Isaac Price.

Everton klart best før pause

Totalt sett var blåtrøyene det klart beste laget i første omgang, og kunne ha ledet med mer enn 1-0. Ben Doak ble mer og mer frustrert ute på høyreflanken.

Tidlig i andre omgang var Billy Koumetio nær et utligningsmål, men forsøket ble reddet. Det var på det tidspunkt Liverpools beste sjanse i kampen.

Ikke lenge etter måtte Pitaluga berge Koumetio, da sistnevnte slo et svakt tilbakespill inn foran mål, og skapte en enorm sjanse for Okoronwko.

Temperaturen steg utovoer i omgangen, og Owen Beck og Jenson Metcalfe fikk hvert sitt gule kort og tilsnakk av dommeren.

Doak hadde en avslutning som ble stoppet da Everton-keeper Crelin gjorde en veldig god redning.

Liverpool hadde nær utlignet på det som ville ha vært et komisk selvmål, da Sean McAllister satte ballen over egen keeper, men lærkula gikk også over tverrliggeren.

Doak fikk så gult kort for en vill takling, og det var i det hele tatt ikke skottens dag.

Evertons Okoronwko kunne hatt flere mål i denne kampen, hadde det ikke vært for en god Pitaluga i Liverpool-målet.

Rødt kort

Mot slutten av kampen kom Max Woltman inn for Bobby Clark, og ikke lenge etter, i det 87. minutt, ble Ishe Samuels-Smith utvist da han fikk sitt andre gule kort i kampen for en takling på Ben Doak.

Utligningsmålet kom nesten umiddelbart, i det 90. minutt, da Woltman kunne sette ballen i tomt mål etter et strålende raid fra Owen Beck.

Resultatet betyr at Liverpool fortsatt er nummer fire på tabellen, bak Manchester City, Chelsea og Crystal Palace. Everton ligger på åttendeplass av 14 lag, åtte poeng bak Liverpool.

Liverpools lag: Pitaluga, Stephenson, Koumetio, Jonas, Beck, Corness, Norris, Clark (Woltman 79), Doak, Stewart, Blair (Frauendorf 70).

Ubenyttede reserver: Hughes, Olufunwa, Hill.