Vi fulgte pressekonferansen: – De kommer til å kjempe for livet

Jürgen Klopp møtte pressen før Forest-kampen.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i videoen øverst i saken.

Velkommen til pressekonferanse

Liverpool møter Nottingham Forest og det er duket for pressekonferanse. 

Jürgen Klopp kommer klokken 14.30, og vi oppdaterer fortløpende med det som blir sagt. 

KLOPP ER PÅ PLASS

To og et halvt minutt på overtid. Det tåler vi. 

Hvordan følge opp triumfen?

Første spørsmål handler om hvordan laget skal følge opp storseieren over Leeds med tanke på hvordan det har gått etter tidligere triumfer denne sesongen.

– Jeg sa at Leeds-kampen er den beste vi har spilt denne sesongen. Jeg vet vi ikke var spektakulære før pause, men det var rolig og behersket og overbevisende. Du kan ikke skape sjanse på sjanse mot lavtliggende lag i vår posisjon. 2-0 var fantastisk til pause. 

– I andre omgang ble vi bedre, og det ble vanskelig for Leeds. Det var en stabil prestasjon, noe som er viktig. Det må vi bygge videre på. Jeg kan ikke garantere noe resultat, men jeg har sagt før at vi må garantere prestasjonsnivå. 

– Vi må være klare for at det ikke blir et tidlig mål, og alle utfordringer man møter i en fotballkamp. Vi må holde oss til planen. Det jeg likte best mot Leeds var at vi holdt oss til planen hele veien.

Fire av de fem neste kampene er hjemme, kan dere utfordre lagene foran?

– Alt handler uansett om neste kamp. Jeg bryr meg ikke om hvor vi spiller etter i morgen. Vi må vise respekten vi har for dem, de kommer til å kjempe for livet. Jeg forventer det motsatte av en vennskapskamp. Vi må bruke Anfield, men tar kamp for kamp. Så får vi se. Det eneste som gir oss en mulighet til å oppnå noe er å vinne veldig mange kamper. Alt vårt fokus er på Forest. 

Trents nye rolle

– Vi får se om det er permanent. Denne rollen passer ham veldig bra. Det er en utfordring for de andre å dekke rommet han forlater, men vi har heldigvis ikke mistet ballen så mye. Han kan spille på flere måter, og de to forrige kampene var veldig bra. 

Firmino med muskelproblem

Spørsmål om skader. 

– Bobby pådro seg et muskelproblem. Han er ute i morgen, og neste uke har vi to nye kamper. Det er også umulig. Vi må ta det dag for dag. 

Velge mellom spillerne i angrep

Diaz, Nunez, Jota, Gakpo og Salah er tilgjengelig. 

– Billetten inn til laget er kontringspress. Der begynner alt. Det har vært for mange kamper der jeg ikke har likt det. Alle seks vi har kan gjøre det bra. Hvis du gjør det i kamp, har du en bra sjanse til å spille igjen. 

– Det blir endringer når vi har fem kamper på to uker. 

– Mot lag som ligger dypt er det superviktig med kontringspress for å unngå kontringer. Vi må gjøre det. Det er en viktig del av avgjørelsen vi tar i alle posisjoner. 

Å møte et desperat lag som kjemper for plassen

– De har en pragmatisk stil. Lange pasninger og dødballer. Steve Cooper har kapasitet til å sette opp laget på flere måter, men selvtilliten er ikke på sitt høyeste og da er det lurt å være mer pragmatisk. 

– De har fart på topp, teknikk på midtbanen og erfaring i forsvar. Jeg kan ikke forklare hvorfor det ikke har fungert i det siste. De var i kjempeform før det. Kvaliteten de har er åpenbar. Det må vi respektere. Angrepsspillerne kan skape store problemer, og de har en stor tropp. Vi får se hvem de starter med, men forventer en tøff kamp.

Salah kan tangere Fowler og tar flere rekorder

– Jeg har jobbet med ham så lenge. Da jeg hørte at han har flest mål med venstrefoten i PL-historien, er det helt utrolig. Se på navnene under på listen. Vi kan av og til ta ting for gitt. Jeg vet at Mo liker disse tingene, men han er høyt oppe på målgivende pasninger også. Men det er viktigst å vinne kampen, og da må man av og til sende en pasning i stedet for å skyte selv. 

Hvor lenge jobbet med Trent om nye rollen?

– Det er ikke første gang han spiller i en liknende rolle. Vi har gjort det i tidligere kamper. Vi hadde en uke denne gangen. Trent er en smart spiller, men det handler mer om hvordan vi setter opp laget rundt. Det er øyeblikk der vi mister ballen og er i en annen posisjon. Hvordan kan vi gi ham ballen. Kanskje gjør vi det sånn i morgen. Kanskje blir han mannsmarkert. Det er ikke løsningen på alle problemene vi har hatt, men han har potensial til å spille i den posisjonen. 

– Vi får se hva det fører til.

Nunez, finner han sin rolle?

– Darwin er en spiller med andre egenskaper enn de andre. Han har scoret bra med mål. Han tilpasser seg. Engelsken er noe han jobber med, og det er vanskelig å gå gjennom en debutsesong når laget sliter. Men han har hatt veldig bra øyeblikk. Ingen problem. Det er et langsiktig prosjekt. 

– Han vil spille hele tiden, men vi må sette opp laget. Jeg er fornøyd med situasjonen. Darwin er ikke alltid fornøyd når han må sitte på benken. Men det er ok. Det takler vi. Med fem-seks spillere tilgjengelig i angrep må jeg ta avgjørelser. 

– Han hadde et strålende innhopp mot Leeds. Alle som kom inn var i fyr og flamme. Nå har vi fem kamper på to uker og han kommer til å starte kamper. 

Som spiss eller som venstrekant i fremtiden? 

– Vi har vært ustabile i denne sesongen, og så må vi tilpasse en ny måte å forsvare oss på, det er vanskelig. Det handler om å finne riktig oppskrift. Nå kan vi ta lærdom. Alt er fint, han kan spille begge posisjoner veldig bra. Det har han gjort. 

– Han må lære engelsk, for vi kan ikke ha fire forskjellige språk på trening. Det vil hjelpe. 

Elliott ute av laget

– Han trener eksepsjonelt bra. Fabio Carvalho også. Det er det vanskeligste. Jeg må la fem spillere være hjemme, og det er vilt. Nat og Rhys også. Harvey er nære på å starte igjen. Fabio er ikke involvert og takler situasjonen som en rollemodell. Han er ikke fornøyd, men han gir aldri opp. 

– Han er et supertalent. Karakteren han viser er eksepsjonell. 

Det var det

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen i dag, takk for følget.