– I pausen sa jeg til guttene at vi hadde hatt denne typen kamper hundrevis av ganger

Dette sa Jürgen Klopp etter lørdagens seier mot Nottingham Forest.

Lørdag var Liverpool i aksjon igjen, og tok imot Nottingham Forest til kamp på Anfield for første gang siden 1998. Mange ville kanskje ha forventet en ny storseier, etter den overbevisende 6-1-seieren mot Leeds United – men på Anfield mot Steve Coopers menn ble det tøffere.

Lagene gikk til pause med 0-0.

– I pausen sa jeg til guttene at vi hadde hatt denne typen kamper hundrevis av ganger. Vi må kjempe for det øyeblikket der vi kan avgjøre den. Vi måtte gjøre det tre ganger, men det er greit. For å prestere jevnt må vi bare fortsette og holde det gående. Det blir en tøff kamp mot West Ham, og den må vi være klare for, sa Klopp til pressen etter kampen.

Selv om Liverpool hadde ballen omtrent hele tiden, så forsvarte Forest seg bra.

– Vi hadde ballen i 86 prosent av tiden i førsteomgangen, som er veldig rart, men det gjorde ting vanskelig. Vi måtte jobbe hardt. Det at vi scorer det første målet er til hjelp, men så kom lærepengen med innkastene. Vi reagerte på det to ganger, og målene var var veldig smarte, men vi kunne ha kontrollert kampen bedre, var dommen fra manageren.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi viste mye av de tingene jeg ønsker å se. Vi måtte score for å endre måten Forest spilte på. Scorer vi ikke blir de bare sittende dypt.

Seieren var Klopps 100. ligaseier på Anfield. Det har han gjort på 144 kamper. Bare Bob Paisley (131 kamper) og Bill Shankly (139 kamper) har klart det på færre forsøk.

Innkastene ble et problem

Forest hadde ikke mange sjanser, men scoret to mål. Begge kom etter raske avslutninger, og begge skiftet retning i en Liverpool-back som gjorde at Alisson ble sjanseløs. Det var det som skjedde i situasjonene i forkant som opptok Klopp.

– De gjorde slik at vi måtte jobbe hardt for det, og spesielt når ballen var ute av spill. Det var da spillet startet. Innkastene skapte skikkelig kaos for oss. Du kan forberede deg på mye i fotball, men dette var vi ikke godt nok forberedt på. Nå kommer til å være det fra nå av! På det andre målet… Om spilleren ikke er direkte involvert, så må spillerne være obs i situasjonen for å plukke opp andre spillere. Vi var ikke oppmerksomme nok, sier han.

Denne våren har han den sjeldne luksusen med å ha mye tid på treningsfeltet. Det kunne en se, mente Klopp.

– Jeg så mye kontringspress i toppklasse. Vi er mye tydeligere igjen på det området, og de siste fire dagene har vi forbedret oss på det igjen. Det føles som en endring. Dersom vi er solide, veldig gode, aggressive og positive i forsvarsspillet, så kan vi bygge videre på det.

Jota scoret sitt fjerde mål på to kamper, etter 53 uker uten nettkjenning.

– På Diogo Jotas andre mål kan du se hva scoringer gjør for en spiss. Det var en glimrende førstetouch, og han skapte en sjanse for seg selv der det ikke så ut til å være en, sa han.

Liverpools neste kamp er på onsdag, når de røde skal til London Stadium for å møte West Ham.