– Jeg er ikke sint på eierne, men heller ikke enig i alt vi gjør

Jürgen Klopp er innforstått at med Liverpool må gjøre det på sin egen måte på overgangsmarkedet.

Den siste uken har det vært mye negativitet rundt Liverpool og Fenway Sports Group, etter at det ble klart at spilleren de røde har jaktet i så lang tid ikke kommer til å bli kjøpt.

Jude Bellingham ender ikke opp på Anfield til sommeren, og ble rett og slett for dyr. Det var ikke populært blant Liverpools supportere, etter to overgangsvindu der en fikk inntrykk av at en sparte seg, både økonomisk og ved å ikke kjøpe en som kunne komme i veien for Bellinghams rolle, og endte opp uten å kjøpe noen i en posisjon der alle ser at det trengs fornyelse.

Jürgen Klopp skal ha akseptert avgjørelsen, og stilt seg bak den. Han har rett og slett for mye som må gjøres denne sommeren til at så mye av potten kan brukes på én spiller.

– Jeg er ikke sint. Jeg er ikke enig med alt vi gjør, men jeg er ansatt her, og er ikke her for å være sint på ting som enten fungerer eller ikke vil fungere. Dersom jeg er sint, så vil det ikke plutselig gi oss mer penger og ressurser til å gjøre alt. Måten vi har gjort ting på tidligere er måten vi skal gjøre ting på i fremtiden. Det er måten vår, sier han til The Guardian

Skal fortsette som før

Liverpool har ikke vært en klubb som har tatt stor risiko på overgangsmarkedet. De røde har veldig sjelden bommet med signeringene, men spesielt på midtbanen har det kun blitt kjøpt én førstelagsspiller på snart fem år. Det var Thiago Alcantara da han kom i september 2020.

Klopp er innforstått med at klubbens strategi vil fortsette å være den samme som den har vært når det kommer til transfers.

– Jeg kan ikke endre på det, og det er ingen som kunne ha endret på det. Vi har hatt ganske mye suksess med den måten. At vi ikke vant fire troféer i fjor hadde ingenting med overgangsmarkedet å gjøre, og at vi ikke hadde kjøpt nok spillere. Kanskje noen kan tenke at dersom vi kjøpte enkelte spillere kunne vi hatt ett poeng mer, sier han.

– Vi ønsker å kjøpe de riktige spillerne her. De som vil kjempe for klubben, utvikle seg med oss, og alt er greit. Friske bein, friske hoder, og slike ting. Så la oss gå for det. Så vil de bli sett på som glimrende signeringer etter sesongen. Kanskje ikke før, men jeg aner ikke.

Det er veldig sjelden at Klopp sier noe som kan tolkes negativt mot dagens eiere, og at han sier at han ikke er enig i alt som blir gjort er kanskje det nærmeste en vil komme. Da overgangsvinduet stengte i august i fjor og klubben hentet inn Arthur Melo på lån dagen etter, var han litt inne på det samme.

– La meg si det slik… Fra tid til annen ville jeg vært klar for å ta litt større risiko, men det er ikke noe jeg bestemmer, og det er greit. Jeg tenker slik: vi prøver alt det vi kan frem til noen forteller oss at det ikke er noe vi kan gjøre. Da tenker jeg ikke et sekund mer på det, sa Klopp da.

Leeds - Liverpool spilles kl. 21.00 i kveld, og vises på V Sport PL og Viaplay.