– Liverpool føler at Ryan Gravenberch har «riktig alder, profil, standard og potensial»

De røde er veldig interessert i Bayerns nederlandske midtbanespiller.

Det virker som at Liverpools interesse for Ryan Gravenberch er seriøs, og flere av journalistene som følger de røde tettest har meldt om ham som et mulig overgangsmål.

En av dem er David Lynch, som skriver en fast spalte her på liverpool.no. Fredag kveld melder han for Football Insider at kilder sier at Gravenberch «tikker av alle boksene» for de som er involvert i spillerrekruttering i Liverpool FC – så det kan gå mot et forsøk på kjøp. 

Han skriver videre at de røde er klare for å se om de kan få til en avtale, etter at Bayern München tidligere denne uken sa at spilleren ikke var til salgs. Skulle de få signaler om at en avtale kan bli gjort, vil de gå for det.

Tikker av alle boksene

Gravenberch skal ha vært på Liverpools radar helt siden 2018, og klubbens speidere har latt seg imponere av hvordan han presterte for Ajax etter at han kom opp fra akademiet deres til førstelaget for fem år siden.

De røde er med i kampen om signaturen hans, etter det som har vært en skuffende sesong for Bayern München. 20-åringen har kun startet én ligakamp i Bundesliga hele sesongen, der Leon Goretzka og Joshua Kimmich ofte har vært den foretrukne duoen sentralt på midtbanen.

Spilletid er en avgjørende faktor for Gravenberch, og det er en av grunnene til at Liverpool tror de kan få kjøpt ham fra Bayern denne sommeren. Kilder skal ha beskrevet ham som å være i «riktig alder, profil, standard og potensial» for en klubb som vil trenge flere midtbanespillere inn denne sommeren.

I sin spalte for liverpool.no på onsdag, skrev Lynch at de røde allerede hadde kontaktet teamet rundt spilleren for å diskutere en potensiell overgang, og at det er en følelse om at han selv vil presse på for en overgang tidlig i vinduet. Bayerns motstand mot et salg tolkes som taktikk for å få en best mulig pris. 

Gravenberch ble diskutert i episoden av The Kopite Podcasten som kom tidligere denne uken. Les egen sak om det her, eller lytt til den i avspilleren under.