Potter innrømmer at Chelsea kan bli tvunget til å selge profiler

Nede på 11.-plass før Liverpool kommer på besøk tirsdag.

Chelsea-treneren svarte for pressen i for- og etterkant av lørdagens kveldsoppgjør mot Aston Villa.

Selv med tre vunnet og én uavgjort i mars er Londons blå bare på en 11.-plass i Premier League, etter hjemmetap mot Aston Villa 1. april, men de har hvertfall satt opp et møte med Real Madrid i Champions League.

Vil måtte kvitte seg med spillere

Kombinasjonen av ligaens største tropp, økonomien og dårlige utsikter for Europa neste sesong vil kunne tvinge frem spillersalg. Potter innrømmer at situasjonen ikke akkurat er optimal.

– Det er den utfordringen vi har.

– Vi har en stor tropp, en bred tropp med mange veldig gode spillere. Disse tingene er veldig kompliserte fordi det handler ikke om min mening. Det handler om spilleren, klubben, mange ting jeg ikke har kontroll over.

Mount følges på Merseyside

Midtbanespiller Mason Mount ligger tett på Liverpool-radaren. Han skal og være ønsket av sin gamle sjef Thomas Tuchel i Bayern München, sammen med rekkekamerat Mateo Kovačić.

– Alt jeg kan gjøre er å gi min mening om Mason som en fotballspiller og som person og jeg har ingenting annet enn positive ting å så om han.

– Det er aldri en ideell verden og du må takle det du må håndtere om sommeren og ta avgjørelser.

Hakim Ziyech og Conor Gallagher er nevnt som andre salgsobjekter. I tillegg ønsker Romelu Lukaku, som er utlånt til Inter, å bli i Italia.

Både Liverpool og Chelsea søker en reaksjon

Til tross for at Chelsea hadde 27 avslutninger, mot Aston Villas fem, var det bortelaget som tok alle målene og poengene.

– Vi må håndtere øyeblikk bedre og resultatet forteller historien. Vi må respondere nå, og vi har en fantastisk kamp på tirsdag kveld til å gjøre det rett.

21:00 tirsdag møtes Chelsea og Liverpool. Kampen kan du se på V Sport PL og Viaplay.