– Presset han føler er ikke fra eierne eller fansen

Jürgen Klopp føler på presset for å levere, men er ikke redd for å miste jobben.

Tolv Premier League-managere har fått sparken denne sesongen, og en rekke lag har prestert under det som har vært forventet. Liverpool er definitivt et av de lagene. De røde er nummer åtte på tabellen og ser håpet om topp fire bli svekket for hvert poengtap som kommer. 

Da Jürgen Klopp på mandag ble konfrontert med at to av kollegene hans, Brendan Rodgers og Graham Potter, hadde mistet jobben dagen før, svarte han at elefanten i rommet var hvorfor han fremdeles sitter trygt med tanke på sesongen Liverpool har hatt. 

Kommentaren kom med et glimt i øyet, men manageren innrømmet at det er tidligere prestasjoner som gjør at han ikke er i fare nå. Spørsmålet er om FSG sin tålmodighet varer evig. 

– Den er ikke uendelig, men presset han føler nå er ikke fra eiere eller fansen. Jeg vet ikke om noen med vettet i behold som snakker om hans stilling. Men han legger et press på seg selv fordi han ikke lever opp til forventningene og at han ikke klarer å løse problemene, sier journalist James Pearce i en ny episode av The Athletics podcast Walk On

– Og problemene har vært de samme hele sesongen. Mye av det han snakket om etter kampen mot Manchester City, var det samme som mot Fulham i sesongåpningen. For åpne, for passive, og tapte dueller, sier Pearce.

– En skikkelig jobb foran seg

Pearce påpeker at Klopp har gjort seg fortjent til den ekstra tilliten, da han har tatt klubben til høyder ingen kunne drømme om de siste årene. 

– Klubben stoler på at han skal fikse dette, men det er en enorm utfordring som bare ser ut til å vokse. Laget var i form og tok 13 av 15 poeng og så ut til å være i rute til topp fire. Men nå har de tatt ett poeng av ni mulige og røket ut av Champions League i samme periode. Det handler ikke lenger bare om topp fire, det er ikke sikkert det blir spill i Europa i det hele tatt, sier han.

Heldigvis er FSG klare til å gi Klopp de midlene han trenger i sommerens overgangsvindu. 

– Han har en skikkelig jobb foran seg, men eierne er hundre prosent med. De vil gi ham økonomisk støtte i sommer, sier Pearce. 

Journalisten er spent på hva som skal skje i fremtiden, ettersom historien ikke er veldig full av eksempler på managere som har snudd så vonde trender etter å ha vært i en klubb så lenge. 

– Men vi får håpe det ikke gjelder for Klopp, sier Pearce.

– Et forferdelig tall

Både i toppen og bunnen og tabellen har det vært managerbytter denne sesongen. Antonio Conte måtte gå fra Tottenham i forrige uke, mens det i nedrykksstriden har vært en rekke avskjedigelser. Klopp viste også til at Julian Nagelsmann fikk sparken i Bayern München til tross for at laget slo ut PSG av Champions League og bare lå poenget bak Dortmund i Bundesliga.

– Nå har det vært tolv sparkinger i Premier League denne sesongen. Et forferdelig tall, sa Klopp tidligere denne uken, før han la til at det er sånn det er å jobbe som manager i Premier League.

– Noen klubber underpresterer, og vi er en av dem. Vi vet hvor mye det har å si for økonomien å unngå nedrykk, og det samme er det med tanke på kvalifisering til Champions League. Forventningene er der, med rette, og hvis du ikke oppnår dem må du ta konsekvensene, sa Klopp.

På spørsmål om han selv frykter for jobben, var svaret følgende:

– Nei, men det tror jeg ikke Graham gjorde heller.

– Det er ingen grunn til å være redd. Jeg er her for å levere, ikke for å være en talisman eller å pryde veggmalerier på bygninger. Jeg er her for å levere, og tenker ikke på noe annet. Jeg vet at jeg sitter her fordi det vi har prestert tidligere, og ikke denne sesongen. Jeg liker ikke at jeg må lene meg på det. Det ville vært annerledes om dette var min første sesong, sa Klopp, som la til at han er like motivert og dedikert som før i jobben.